Haberler

Akdeniz'de Akıllı Yeraltı Çöp Konteynırları Yaygınlaşıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şubat ayında pilot mahallelerde başlattığı yer altı çöp konteynırı projesini yaygınlaştırıyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şubat ayında pilot mahallelerde başlattığı yer altı çöp konteynırı projesini yaygınlaştırıyor.

Şubat ayında pilot bölgeler olarak seçilen Şevket Sümer, Hal ve Güneş Mahallelerinde yer altı çöp konteynırı çalışmalarını gerçekleştiren Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, alınan olumlu netice sonrasında projeyi kentin diğer mahallelerinde de uygulamaya başladı. 135 milimetre kalınlığında beton bariyerle dört bir yanı örülen sistemde, olası sızıntıların şebeke suyuna zarar vermesi önleniyor. Bin 100 litrelik geniş depolama kapasitesi, sistemin bir diğer avantajı olarak dikkat çekiyor. Pilot mahallelerde vatandaşlarla görüşen belediye yetkilileri, görüntü kirliliğini önleyen yeni sistemin mahalle sakinleri tarafından da benimsendiğini, sistemin koku, sızıntı ve haşere şikayetlerini asgari düzeye indirdiğini tespit etti. Bunun üzerine üretici firmadan temin edilen yer altı konteynırları, belirlenen program çerçevesinde kentin diğer bölgelerinde de eskileriyle değiştirilecek. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak kent merkezindeki Mahmudiye Mahallesi Metropol İş Merkezi kuzeyinde bulunan Bahçeler Caddesinde sistemi monte etti. MESKİ'nin yanı sıra trafik, elektrik ve telefon idareleriyle koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar esnasında, bu hizmetlerden yararlanan vatandaşların ve iş yerlerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için özen gösteriliyor. Ekipler, belirlenen program çerçevesinde önümüzdeki günlerde Camişerif Mahallesinde de mevcut konteynırı yeni sistemle değiştirecek.

Yeni sistemin insan ve çevre sağlığının ön planda olduğu bir uygulama olduğuna işaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, ortak yaşam alanlarının en az evler kadar temiz ve hijyenik olması gerektiğine değindiler. Yer altı konteynırlarının bu özelliğinin yanı sıra geri dönüşümü de desteklediğini vurgulayan Eş Başkanlar, "Yerel yönetimler halk sağlığı ve esenliği için yeni gelişen teknolojilerden azami ölçüde yararlanmalıdır. Biz Mersin'de bu proje ilk olarak hayata geçiren belediye olduğumuz için son derece mutluyuz. Estetik ve görsel açıdan da kente artı değer katan bu sistemin, bölgemizdeki diğer belediyelere de örnek teşkil edeceğine ve kısa süre içinde Mersin'imizin tüm mahallelerinde yer altı atık toplama sistemine geçileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştular. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title