Haberler

Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Böyle Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkardığı Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkardığı Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, gözaltına alındı. Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edilerek gözaltına alınan Demirhan, Emniyet Müdürlüğü'nde kelepçelenerek içeriye alındı.

GARNİZONDAN DIŞARI ÇIKMADI

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi sonrası kendisini Mersin'de sözde 'sıkı yönetim komutanı' ilan eden Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı önünde önlem aldı. Burada içeriye giriş ve çıkışları yasaklayan polis ekipleri, bölgede yoğun güvünlik önlemi aldı. Polislere teslim olmak istemeyen Tuğamiral Demirhan, sabaha kadar garnizondan dışarıya çıkmadı.

İKNA EDİLDİ, ELLERİ KELEPÇELENDİ

Demirhan, sabah saatlerinde Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edildi. Merkez Komutanı Özer'in de içinde bulunduğu askeri araçla Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Tuğamiral Demirhan, burada kapıda elleri kelepçelenerek içeriye alındı.

SIKIYÖNETİM GARNİZON KOMUTANI OLACAKTI

Darbe girişimi ile suçlanan Demirhan'ın, Ankara ve İstanbul'daki olayın meydana geldiği sıralarda İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar'ı arayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu söylediği belirtildi. Demirhan'ın ayrıca, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve ilçe kaymakamlarının gözaltına alınması talimatını verdiği kaydedildi.

ANAYASAYA İHLALE TEŞEBBÜSTEN GÖZALTINA ALINDI

Demirhan, Türk Ceza Kanunu'nun 309'uncu maddesindeki Anayasayı İhlale Teşebbüs ve Türk Ceza Kanunu'nun 312'inci maddesindeki Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Teşebbüs ettiği, CMK'nın 90-91 ve devamı maddeleri gereğince gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (27)

İİİwewe:

oyun deyilse bnde bişi bilmiyorum askerleri bu oyuna oyuncak etiniz yazık ya

104
20
yanıtYanıtla
kaf:

bunlar çapulcu sizler kim oluyorsunuz da milli iradeye karşı çıkıyorsunuz üç beş kişi 78 milyon hakkında karar veriyorsunuz attın bunları hapse

22
15
yanıtYanıtla
xxxx:

yediğiniz zıkkım olsun bu milletin ekmeğini yiyorsunuz lanet herifler

23
13
yanıtYanıtla
.....:

Kusura bakmayın Ergenekon ama pek inandırıcı görünmüyor. Bu sizin eseriniz.

15
19
yanıtYanıtla
Profesör:

Suratında hiç pişmanlık yok. İnsanın aklına başka şeyler geliyor.

26
6
yanıtYanıtla
abc:

masum canlar gitti. polis asker ve siviller öldü. bunun sorumlusu isyan emrini veren komutan yada komutanlardır. pkk da bunların yüzünden 40 yıldır var. istenildiğinde bir kaç günde ortadan kaldırılabilir ama bu hainlerin yüzünden terör varlığını sürdürüyor. hem hükümet hem de askeriye bugüne kadar sizin politikalarınız yüzünden ölenlere yazık ettiniz.

23
4
yanıtYanıtla
ferhat:

hainler tayip erdoğan gibi bir lidere bu yapılırmı. .

10
14
yanıtYanıtla
selcuk1461:

tiyatro tiyatro tiyatro hoolywood yönetmenleri nekadar isder simdi sarayin kasasindan. . . ama akp erodgan milletin kasasina faturayi ötetir yine. . . allahim bu akp heyedini erdogani ve onun yolarkadasi mhp chp hdp pkk daes isid ve batili akil verenleri israel amerikanin belasini versin. .

10
13
yanıtYanıtla
selcuk1461:

arkadas burda cok tuhaf seyler oluyor suan ahaberi aciyorum kanal7 acdim bir konusmalar var agzin acik kalir darbe darbe . . durmadan tekrarlayirlar yok erdogan komutan üniformasi giymeli. . yok bunu yapanlari cayir cayir yakamalisin. . ya arkadas tamamda yok osmanlida halkla bearbe böyleleri dograyib yakmislar gibi. . . ülkem gittikce geriliyor yopazlasiyor bir suriye hazirliyorlar bu kim ise allah belasini versin. bikktikkk artik böyle haberlerden. . allah bu vatana oyun oynayanin bin kat belasini versin

yanıt2
yanıt0
selcuk1461:

bazi sahislar onlar gibi onlar gibi düsnmedinmi terörist yaparlar seni. . akp yüzde 40 civarlarinda oyla ülkede iktidar secilmis diye geride kalanlar onlari destekemyenler vatanhaini ilan etmis. . ya birakin bu oyunlari türkiye muzcumhuriyetinde farki kalmadi. . bitti ülkem yakinda yugoslavya gibi parcalanir ve hedefde budur . . yunanlilar saldiracak bir yandan bir yandan irakdaki kürtler belkide ruslar icimizdedeki vatandaslik verilmis suriyeliler 5 miliion suriylei icden yiyecek bizi. .

9
11
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title