Haberler

Akdeniz Belediyesi Park Çalışmalarına Hız Verdi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, yeşil alan eksikliğini gidermek amacıyla park yapımına hız verdi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, yeşil alan eksikliğini gidermek amacıyla park yapımına hız verdi. Bu kapsamda merkezde 4, belde ve köylerde 6 olmak üzere 10 parkın yapım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 4 farklı mahallede 4 parkın daha imalat ve yenileme programına devam ediyor. Aralarında Kadın Barış Parkı'nın da bulunduğu parkların imalat ve revizyonu tamamlandıktan sonra, belde ve köylerde projeleri yapılan 6 parkın daha yapım çalışmaları başlayacak.

Şevket Sümer Mahallesi'nde 3 bin 780 metrekare alan üzerine kadının barışa olan katkısını ve rolünü temsil etmek üzere yapımına başlanan "Kadın Barış Parkı"nda boylu okaliptüs ağaçları bulunuyor. Toprak tesviyesi ve takviyesi yapılan parkta bir "Kadın Barış Heykeli" de yer alacak. Kilitli parke taşlı yürüme yollarının da yapılacağı parka banklar, çocuk oyun grubu, aydınlatma direkleri de konulacak. Karaduvar Mahallesi'nde de imalatı devam eden parkta kilitli parke taşlı yürüme yolları tamamlandı. Ağaçlandırma ve çimlendirmenin de yapıldığı parka 2 ayrı çocuk oyun grubu, bir adet spor aletleri grubu ve 11 metrelik aydınlatma direkleri de monte edilecek. Çay Mahallesi 23 Nisan Parkı'nda ise yenileme çalışmaları sürüyor. Kilitli parke taşlı yürüme yollarının tamamlandığı parka yeni çocuk oyun grubu, banklar ve 11 metrelik aydınlatma direkleri yerleştirilecek, bitki ve ağaçlandırma yapılacak.

Yapımı devam eden Özgürlük Mahallesi cezaevi kuzeyindeki parkın da kilitli parke taşlı yürüme yolları tamamlandı. Toplam bin 860 metrekarelik alanı kaplayan parkta çocuk oyun grubu ve spor aletleri grubu bulunacak.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi ekipleri, bu 4 parkın imalat ve yenileme çalışmalarının ardından belde ve köylere de geçecek. Programa alınan yeni park imalatı ve revizyon yapılacak alanlarla birlikte Akdeniz Belediyesi son 6 ay içerisinde toplam 10 parkın imalat ve yenileme işlemlerini tamamlamış olacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title