Haberler

Akdeniz Belediyesi 'Kadın Kooperatifi' Kuracak

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kadınların yaşam kalitesini iyileştirmek ve ekonomik özgürlüklerini kazandırmak amacıyla ‘kadın Kooperatifi’ kuracak.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kadınların yaşam kalitesini iyileştirmek ve ekonomik özgürlüklerini kazandırmak amacıyla 'kadın Kooperatifi' kuracak. Bu yönde ilk adımı atan belediye, TUSELOG işbirliğinde kooperatifçilik eğitimi verdi.

Ekonomik ve sosyal hayatta kadınların daha aktif olmalarını hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu çerçevede yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kadın emeğinin ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla projelendirilen "Kadın Kooperatifi" konusunda somut adımların ilki atıldı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) işbirliği ile hazırlanan 2 günlük kooperatifçilik eğitimi, Akdeniz Kent Konseyi toplantı salonunda yapıldı. Eğitim programına Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili, sivil toplum örgütü temsilcileri ve proje çalışmalarını yürütecek belediye personeli katıldı.

Eğitim öncesinde katılımcılara bilgi veren TUSELOG Yerel Koordinatörü Oya Otman, TUSELOG'un Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile eş kuruluşu olan İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliğinin 2004 yılından bu yana yürüttükleri farklı işbirliklerinin sonucu olarak ortaya çıkan projelerden biri olduğunu ifade etti. 2016 yılına kadar sürecek olan ve 5 bileşen altında 62 faaliyetin yürütüldüğü TUSELOG'un yerel katılımcılık bileşeni altında çalıştıklarını dile getiren Otman, Akdeniz Belediyesi'nin bu program çerçevesindeki 6 pilot belediyeden biri olduğunu kaydetti.

Daha sonra eski Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği Proje Müdürü ve Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi'nde de uzman olarak görev yapan İbrahim Çelebi, katılımcılara kooperatifçilik üzerine iki gün boyunca sunum yaptı.

'Kadın Kooperatifi' ve eğitime ilişkin açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Akdeniz'de kadınların ekonomik kalkınmaları ve sosyal dayanışmalarına öncülük edecek bir kadın kooperatifine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Kooperatiflerin Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) desteklediği oluşumlar arasında olduğunu dile getiren Eş Başkan Mutlu, "Kuracağımız kadın kooperatifi yerel ölçekte kadınların bireysel ve kolektif kapasitelerini artıracak, ekonomik yönden daha güçlü hale getirecek. Kadınlarımız kendilerinin ve çevrelerinin yaşamına değer katacak ve kendi kaynaklarını yaratacak potansiyele sahiptir. Biz Akdeniz Belediyesi olarak, bu potansiyelin açığa çıkması için aracılık edeceğiz" dedi.

Dünya ölçeğinde kadınların kurduğu kooperatiflerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Mutlu, şöyle devam etti: "Başarı hikayeleri kadınların ellerinden ve emeğinden yazılıyor. Biz de TUSELOG'un pilot belediyelerinden biri olarak kuracağımız kooperatifimizde kadınların başarı öyküsüne bir yenisini daha ekleyeceğiz. Kadın emeğinin sömürülmesi yerine, o emeğin en verimli biçimde değerlendirilip yine kadınlara dönmesini temin edeceğiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Türkiye Mersin İsveç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title