Haberler

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları, Kurs Öğretmenleriyle Bir Araya Geldi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı mahalle evleri ve kurs merkezlerinde görev yapan öğretmenler, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile bir araya geldi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı mahalle evleri ve kurs merkezlerinde görev yapan öğretmenler, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile bir araya geldi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, mahalle evleri ve diğer kurs merkezlerinde 2015-2016 dönemi çalışmalarını değerlendirdi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk'ün de katıldığı değerlendirme toplantısında ilk olarak söz alan Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, mahalle evleri ve Müfide İlhan Kurs Merkezinin çalışmalarını anlattı. 6 mahalle evi ve Müfide İlhan Kurs Merkezinde son derece verimli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Cebe, tüm birimlerde yapılan kursların dönem sonu sergilerini de 'Mahalle Evlerimiz Üretimlerini Sergiliyor' adlı 1 hafta süren etkinlikler dizisi ile taçlandırdıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalardan dolayı Eş Başkan Yardımcısı ve Kültür Sosyal İşler Müdürüne teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, mahalle evlerinin çalışmalarının kendilerine pozitif yansımaları olduğunu kaydetti. Mahalle evlerindeki etkinliklerin halk üzerinde bir memnuniyet oluşturduğunun altını çizen Türk, "Yapılan her güzel iş, halkımızda karşılığını buluyor. İnsanlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ne kadar katkı verebilirsek biz de o denli mutlu oluyoruz. Başarı çıtamızın yükseleceğine dair en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Yeni dönemde de tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Mahalle evleri aracılığıyla mahallelerde yaptıkları Akdeniz Belediyesi'nin demokratik ve katılımcı yüzünü halka uygulamalı olarak göstermek istediklerini vurgulayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise "Halkımız ama özellikle kadınlar ve gençlerimiz yoksulluğun, şiddetin ve madde bağımlılığının kol gezdiği bir ortamla boğuşuyor. Biz kadınlarımıza ve gençlerimize sadece sanat-kültür etkinlikleri üretmeyi amaçlamıyoruz, aynı zamanda hakikati arıyoruz. Salt meslek veya beceri kazandırmayı değil, bunun yanı sıra düşünen, sorgulayan ve hakları için mücadele eden birer birey olmalarını istiyoruz Biz yerel yöneticiler olarak sadece bir halka veya bizi seçenlere değil, tüm halkımıza hizmet üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle evlerinde eğitim veren tüm öğretmenlerin, kendi alanlarındaki yeterliliklerini kursiyerlerle paylaşmaya gayret ettiğini de belirten Mutlu, "Önümüzdeki dönem bu gayreti daha üst düzeye çıkaracağız ve bunu bu eğitimleri veren arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Bugün toplumumuzda büyük bir baskı ortamı var. Özellikle kadınlar baskıya uğruyor, katlediliyor. Öte yandan ciddi şekilde din siyasete alet ediliyor. Dindar bir toplumumuz var, dindarlığa karşı değiliz. Ama din üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu açıdan Mahalle Evlerimizde yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştiren başta eş başkan yardımcımıza, kültür ve sosyal işler müdürümüze ve öğretmenlerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title