Haberler

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediyesi Meclisi'nde, Karaduvar Mahallesi'nde yapılması planlanan balıkçı halini de kapsayan imar planlarının revizyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını, Eşbaşkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlığında belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde bulunan Akdeniz Belediyesi temizlik işleri yüklenici firmaları Aktepe Grup ve Sağnak Ltd. Şti. tarafından belediyeye şartsız olarak hibe edilmek istenen araçların devir iş ve işlemlerine ilişkin Başkan Türk'e yetki verilmesine ilişkin teklif görüşüldü. Oybirliği ile kabul edilen teklife göre 3 adet 2013 ve 1 adet 2015 model hafif ticari araç, şartsız ve bedelsiz olarak Akdeniz Belediyesi'ne hibe edilecek.

BALIKÇI HALİ İÇİN AKDENİZ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ORTAKLAŞA ÇALIŞACAK

Bir sonraki gündem maddesinde, Karaduvar Mahallesi'nde yapılması planlanan balıkçı hali ile ilgili teklif ele alındı. Teklifte, Karaduvar Mahallesi 10849 ada 1 parselde Büyükşehir Belediyesi tarafından balıkçı hali yapılacağı, bunu da kapsayacak biçimde mahallenin kıyı ve merkez kesimlerinde 32 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonları yapılması gerektiği belirtildi. Söz konusu çalışmanın Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılması için imar planları revizyon işi için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesine ilişkin teklif, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde bulunan, ilgili elektrik idaresi tarafından artık kullanılmayan bazı trafo ve enerji nakil hatlarının kaldırılması ile ilgili teklif, oybirliği ile tüm ihtisas komisyonlarına havale edildi.

Verilen önergeyle meclis gündemine alınan ve kabul edilen bir teklifle, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Sanat Sokağı'nda bulunan 2 adet tescilli tarihi yapı, Akdeniz Belediyesi tarafından kiralanacak. Akdeniz Belediyesi'nin Mahalle Evleri ile özellikle merkezde bulunan Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi ve kurs merkezleri yoğun ilgi görüyor. Sanat Sokağı'nda bulunan tescilli tarihi yapılar, kurs merkezlerine gelen taleplere yanıt verecek ve atölye çalışmaları, sergi ve dinleti gibi kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu söz alarak meclis üyelerine hitap etti. Kadınların, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'

arifesinde önceki yıllardan daha kötü durumda olduklarının altını çizen Mutlu, "Kadınlar özellikle şiddetle mücadeleyi tek başına yürütemez. Bunun için örgütlenmeli şiddete karşı örgütlü bir mücadele sürdürmelidir. 8 Mart günü bu açıdan sadece bir semboldür. Her günün 8 Mart haline gelmesi için bu mücadelenin erkekler tarafından da görülüp desteklenmesi ve büyütülmesi gerekiyor. Bizim belediyemizde de Kadın Meclisimiz, 8 Mart nedeniyle bir takım etkinlik ve çalışmalar yapacak" dedi.

Diğer temenni ve önerilerin ardından bir sonraki meclis toplantısının 5 Nisan 2016 günü saat 11.00'de yapılmasına karar verildi ve toplantı sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Fazıl Türk Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title