Haberler

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi, Mersin Valiliği öncülüğünde toplam 62 kurum ve sivil toplum örgütünün paydaşları arasında olduğu Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı'na (METKEV) 75 bin liralık maddi destek sağlanmasına oybirliği ile karar verdi.

Akdeniz Belediye Meclisi, 2016 yılındaki 2'nci meclis toplantısını yaptı. Belediye Konferans Salonunda yapılan toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri oybirliği ile kabul edildi. Uray Vergi Dairesi tarafından oluşturulacak satış komisyonuna, 2016 yılında görev yapmak üzere meclis üyelerinden Fayik Eroğlu asil, Mehmet İzci yedek üye olarak seçildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan, Akdeniz Belediyesi Müdürlük Yönetmelikleri ile ilgili teklif, tüm komisyonlara ayrı ayrı havale edildi. Komisyonlara gönderilen teklife göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu, İmar Kanunu, Büyükşehir ve Belediye Kanunları ile ilgili maddeleri gereğince Akdeniz Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde kentsel dönüşüme konu olan mahallelere ilişkin uygulama ve işlemleri gerçekleştirecek. İlçe halkına, güvenli ve sürdürülebilir yaşamsal mekanlar oluşturulması, fiziksel sosyal ve ekonomik olarak gelişiminin sağlanabilmesini amaçlayan müdürlük, bunun için farklı disiplinlerdeki teknik çalışmalarla bilimsel yöntemlere ve analizlere dayanarak ilçeye değer kazandıracak kentsel dönüşüm faaliyetlerini yürütecek.

Öte yandan aynı gündem maddesi çerçevesinde çeşitli müdürlüklerin görev, yetki ve sorumlulukları yeniden düzenlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü faaliyetlerini sona erdirirken, yerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kuruldu ve değişiklikler meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Bir sonraki gündem maddesinde yer alan, Akdeniz Belediyesi'ne inşaat ruhsatı için yapılan başvurularda karşılaşılan otopark rampası sorunlarını gidermek için parsellerin yan ve arka

bahçe mesafelerine otopark rampası yapılabilmesine ilişkin teklif, İmar ve Çevre Komisyonlarına havale edildi. 6. gündem maddesinde, sözleşmeli personel ücretlerinin tespit edilmesine ilişkin Plan Bütçe ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarının raporları, komisyonlardan geldikleri şekliyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.

METKEV'İN KURULUŞUNA DESTEK

Verilen önergeyle gündeme alınan, Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı'na (METKEV) 75 bin liralık maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edildi. Buna göre Akdeniz Belediyesi, Mersin Valiliği öncülüğünde 62 kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün yer alacağı vakfın kurucu üyeleri arasında yerini alacak ve kuruluş bütçesine maddi olarak katkı verecek. Vakıf, Mersin'in ulusal ve uluslararası platformlarda gerçekleştireceği tanıtım çalışmalarının tek elden yürütülmesini hedefliyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title