Haberler

Akdamar'da 5'inci Ayin (2)

'kiliseler ARASI SORUN YAŞAMIYORUZ' Ayin sonrası konuşan Türkiye Ermenileri Patrik Genelvekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Akdamar Kilisesi'nin 925 yılında inşa edildiğini belirterek, şunları söyledi: "O günden bugüne kadar hiçbir Rum patriği bu adaya gelip bizlerle birlikte dualarımıza katılmamış ve yakarışlarımıza iştirak etmemiştir.

'kiliseler ARASI SORUN YAŞAMIYORUZ'

Ayin sonrası konuşan Türkiye Ermenileri Patrik Genelvekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Akdamar Kilisesi'nin 925 yılında inşa edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"O günden bugüne kadar hiçbir Rum patriği bu adaya gelip bizlerle birlikte dualarımıza katılmamış ve yakarışlarımıza iştirak etmemiştir. Bugün bir tarihi gündür bizler için. Hepimizin sevgilisi olan Rum Patriği saygıdeğer olan Bartholomeus hazretlerine, Yusuf Çetin'e, rahiplerimize ve ruhanilerimiz ve cemaatim adına teşekkür ederim. Gördüğümüz gibi kiliseler arası sorun yaşamıyoruz. Her zaman tüm kiliselerin dini önderleri yan anayız ve birlikte ülkemizin, dünyamızın huzuru, barışı için dua ediyoruz. Biliyorum ki bir gün de dinler arası, dini önderler yanana gelip dünya barışı huzuru için dua ederiz."

Suriye'de, Irak'ta Gazze'de katliamlar yapıldığını, kanlar akıtıldığını belirten Başepiskopos Aram Ateşyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün dualarımızı hep birlikte tüm dini önderlerimiz ve sizlerin dualarıyla sesimizi Tanrı'ya yüceltip diyoruz ki. Tanrım ülkemize huzur, dünyaya barışı getir. Din adına, mezhep adına adam öldürmek hiçbir kutsal kitabın yasasına uygun değildir. Ne Tevrat'ta ne İncil'de ne Kuran'da din adına insan öldürülmesi emredilmez. Tüm insanlar kardeştir, kardeşe aptal diyen cehennem ateşinde yanar. Çünkü Tanrı o insanı aptal diye yaratmaz. Kendisinin bir parçasıdır. Bizler de yer yüzünde Tanrı'nın temsilcileriyiz. Öyle ki insanoğluna en ufak sözlü hakaret bile İncil'de 'cehennem ateşinde sabit kılınacaktır' deniliyor. Gelin bugün de hep beraber tüm kiliselerin birliği için, tüm dinlerin birliği için ve dünya barışı için dua edelim."

Ayinin ardından Ermeni ve Kürt sanatçılar mini konser verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdamar Kilisesi Bartholomeos Türkiye İncil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title