Haberler

Akdamar Adası, Fotoğrafçıların İlgi Odağı Oldu

Türkiye'nin en büyük gölünde yer alan Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Türkiye'nin en büyük gölünde yer alan Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası, her mevsim büründüğü doğal güzelliklerle yerli ve yabancı turistlerin görmek istediği yerlerin başında geliyor.

Badem ağaçlarının çiçek açması, Van Gölü'nün maviliği ve Artos Dağının karlı görüntüsüyle oluşan güzel manzara, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Bu eşsiz güzelliği fotoğraflamak için adaya gelen fotoğrafçı Özkan Olcay, Ahlat ve Bitlis'teki fotoğrafa meraklı arkadaşlarıyla adaya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Akdamar Adası ve burada açan badem çiçekleriyle beraber güzel fotoğraflar çekmeyi hedefliyoruz. Adada çok güzel bir manzara var. Kilise, ada ve badem çiçekleri çok güzel görüntü oluşturuyor. 45 kişilik ekiple geldik ve burayı fotoğraflıyoruz. Akdamar Adasına yılın her mevsiminde binlerce turist geliyor. Buraya fotoğrafçılar her mevsim büyük ilgi gösteriyor."

Fotoğrafçılardan Fatma Kaytan ise Ahlat'ta İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını ve adaya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kaytan, "Adada zirveye tırmandık. Badem ağaçları da çiçek açmış. Belki geç kalsak bu manzarayı göremeyecektik. Fotoğrafçı arkadaşlarla güzel zaman geçiriyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Van Gölü Türkiye Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title