Haberler

Akdağmadeni'nde Geleneksek El Sanatları Sergisi Açıldı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kaymakamlık işbirliğinde geleneksel el sanatları sergisi açıldı.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kaymakamlık işbirliğinde geleneksel el sanatları sergisi açıldı.

Akdağmadeni Kültür Merkezi'ndeki açılışa Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen, İl Genel Meclis üyeleri Adem Darımla ve Ali Güran, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Kaymakamı Ahmet Yıldız, kurs sayesinde ilçe halkının ve kursiyerlerin hünerlerini sergileyebileceği bir imkan sağladıklarını ifade ederek, yöresel el sanatlarına verilen değerleri unutmamak için bu tür sergilerin her zaman açılması gerektiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan da 2014-2015 öğretim yılında toplam 75 kurs açtıklarını kaydetti. Ceylan, "Bu sayede 980 kursiyerimiz belge almıştır. Bu bizim ilk sergimiz olup bunu her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Suphi Daştan Akdağmadeni Karadağ Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title