Haberler

Akdağmadeni İlçesinde Av Sezonu Açılıyor

Akdağmadeni Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Bilgin, birinci grup memeliler ve ikinci grup kuşlar için av sezonunun hafta sonunda açılacağını söyledi.

Akdağmadeni Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Bilgin, birinci grup memeliler ve ikinci grup kuşlar için av sezonunun hafta sonunda açılacağını söyledi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi birinci grup memelilerden yaban tavşanı, ikinci grup kuşlardan ise kınalı keklik ve kum kekliği avının 17 Ekim Cumartesi günü başlayacağını ifade etti.

Avcıların belirlenen kurallara uyması gerektiğini hatırlatan Bilgin, şöyle konuştu:

"Hafta sonu başlayacak olan birinci grup memeliler ve ikinci grup kuşların av sezonu 3 Ocak 2016' da sona erecektir. Av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikalarının yanlarında bulundurması gerekir. Bu belgeler olmadan avcılarımızın ava çıkması kesinlikle yasaktır. Bu karar Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonunun kararıdır. Avcılık yapanlar mutlak suretle bu belgeleri almaları gerekir."

Bilgin, ikinci grup kuşlardan çil kekliğinin sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Iğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Malatya, Erzurum, Van, Mardin, Çorum ve Tokat illerinde avlanabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İç Anadolu Bölgesi Akdağmadeni Ali Bilgin Avcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title