Haberler

Akdağmadeni Belediye Başkanı Daştan Açıklaması

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçenin altyapı sorunun kalmadığını, yaptıkları yeni projeleri ise ilçenin 45-50 yılını düşünerek hazırladıklarının söyledi.

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçenin altyapı sorunun kalmadığını, yaptıkları yeni projeleri ise ilçenin 45-50 yılını düşünerek hazırladıklarının söyledi.

Akdağmadeni ilçesinde üçüncü dönem belediye başkanı seçilen Belediye Başkanı Suphi Daştan, görevi ilk geldiklerinde ilk önce ilçenin altyapı problemini çözmek için çalışma başlattıklarını belirterek, "Akdağmadeni belediyesi 1862 yılında kurulmuş Türkiye'nin en eski belediyelerinden ikincisidir. Çok köklü tarihe sahip ilçemizde biz göreve geldiğimizde ilk olarak altyapı sorunlarını çözdük. 110 kilometre kanalizasyon şebekesinin 84 kilometresini biz yaptık. Bütün yollarımızı asfalt ile kapladık, kaldırımlarımızı yaptık. Yozgat'ın hiçbir ilçesinde olmayan 5 bin metre kare kapalı otopark yaptık. İki tane kapalı sebze pazarını hizmete açtık. Belediyenin asli görevleri, yol, su, temizlik işlerimiz hiçbir şekilde aksamadan en iyi şekilde yürütülürken, sosyal projelere ağırlık veriyoruz" dedi.

Akdağmadeni ilçesinin İç Anadolu Bölgesinin incisi haline getirmek için gayret gösterdiklerini, ilçenin 45-50 yılını düşünerek projeler hazırladıklarını vurgulayan Daştan, "Akdağmadeni ormanlık alan içerisinde bir ilçe olmasına rağmen biz yeşile büyük önem veriyoruz ve ilçemizde 10 dekar olan yeşil alan ve parklarımızı 300 dekara çıkardık. İlçemizin tarihi ve kültürüne yönelik çalışmalar yaptık ilçemizdeki tarihi binaların restorasyonlarını yaparak hizmet eder hale getirdik" dedi.

İlçe meydanı projesinin sürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Daştan, "İlçemizde belediye kaynaklarıyla büyük oranda istimlak gerçekleştirdik. Belediye meydanını yaptık, kendi hizmet binamızı yapıp taşındık ve eski binamızı yıkıp o kısmı da meydana katacağız. Eski belediye binamızın alt kısmı konferans salonu olacak üstü ise meydana dahil edilecek. Binamızın yıkılmasıyla birlikte merkez camimizin de etrafı açılmış olacak" diye konuştu.

16 KİLOMETREDEN SICAK SU GETİRİYORUZ

Akdağmadeni ilçesinin turizm merkezi ilan edildiğine değinen Belediye Başkanı Daştan, "İlçemiz tarihi alanları, yeşili ve ormanlarıyla tam bir turizm cennetidir. Buraya 16 kilometre mesafeden termal su getiriyoruz. Projemiz hazırlandı ve Ağustos ayı içerisinde ihaleye çıkacağız ve inşallah önümüzdeki yıl bu sıcak su ilçemize gelmiş olacak. Amacımız buraya termal bir otellerin yapılmasını öncülük etmektir. İlçemize termal bir otel yapıldığı takdirde, ilçemize gelecek turistlerin konaklaması ve vakitlerini en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanacaktır. Turistler tarihi alanlarımızı, mağaralarımız ve ormanlarımızı gezebilecek, turlar düzenleyecek, konakladıkları otelde ise sıcak sulardan faydalanabilecek. Yine ileriye dönük kış turizmi için en uzun kayak pistine sahip olan ilçemizde kayak merkezi için proje hazırlandı. İleriye dönük bu projemiz de hayata geçirilecektir. Biz ilçemizin sadece bugününü değil 45-50 yıl sonrasını düşünüyoruz. Ulaşım konusunda da ilçemizin büyük avantajı mevcuttur. Doğuyu batıya bağlayan E-88 karayolu kenarında, hızlı tren tamamlandığında istasyona 15-20 dakikalık mesafede, Sivas havaalanına bir saat mesafede Yozgat havaalanı tamamlandığında yine Yozgat'a da bir saat mesafede yer alacaktır. Buda ilçemiz için büyük bir avantajdır" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Daştan Akdağmadeni Türkiye Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title