Haberler

Akdağ: "Genç Nüfusla Yola Koşarak Devam Etmeliyiz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Nüfusu bizden çok daha yaşlı olan Avrupalı ülkeler gençlerine 21 yaşında ve 18 yaşında seçilme hakkı verirken Türkiye'nin bu yaşı 25'te tutması doğru olmazdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Nüfusu bizden çok daha yaşlı olan Avrupalı ülkeler gençlerine 21 yaşında ve 18 yaşında seçilme hakkı verirken Türkiye'nin bu yaşı 25'te tutması doğru olmazdı." dedi.

AssisTT şirketince Adıyaman'da kurulan yeni çağrı merkezini ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geliştirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının çağrı karşılama merkezlerinde hizmet verdiğini hatırlatan Akdağ, "Hizmet verdiğimiz çağrı merkezlerinde gençlere Allah'a şükürler olsunki iş imkanları oluşturmuş durumdayız. 2016'da Türkiye'de Sağlık Bakanlığı çağrı merkezi olarak 106 milyon çağrı aldık. 106 milyon kere vatandaşımız Sağlık Bakanlığını aradılar. Büyük çoğunluğu 182 numaralı telefonla ihtiyaçlarını gördüler." diye konuştu.

Bütün vatandaşların 182 numaralı telefonu arayarak ya da ilgili internet adresini kullanarak hastanelerden randevu alıp muayene olmaya gitmelerini isteyen Bakan Akdağ, bunun hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırdığına işaret etti.

Çağrı merkezlerinde vatandaşa verilen hizmet ne kadar kaliteli olursa, vatandaş ne kadar bu işten memnun kalırsa bu alanda alınan çağrı sayısının da o derece artacağına dikkati çeken Akdağ, böylece istihdam sayısını da aynı oranda artacağını ifade etti.

"Genç nüfusla yola koşarak devam etmeliyiz"

Recep Akdağ, Türkiye'de 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını hatırlatarak, "Bu referandum Türkiye'nin referandumudur. Bu referandum 80 milyon topyekün Türk milletinin referandumu. Bu referandum aslında gençlerin referandumudur. Neden? Çünkü Türkiye kalkınmasına yoluna devam ederken böylesine genç bir nüfusla yola koşarak devam etmemiz lazım. Bütün bu imkanların devamı ve geliştirilmesi açısından bu referandumdan Türkiye'yi koşarak devam edebilecek bir sisteme taşımamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Halk oylamasının Türkiye için önemine dikkati çeken Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler de bizim geleceğimizsiniz. Yani bu ülkenin geleceğinin gençler olduğunu bilmeyen yok. O halde bizim güçlü, istikrarlı, kalkınan, terörü tamamen alt etmiş bir Türkiye ile yola devam etmemiz lazım. Hepimizin geleceği ve en başta gençlerin geleceği için bu referandumdan güçlü bir 'evet' kararı çıkarmamız gerekiyor. Bunu gençler başaracaktır. Her ne kadar birileri 25 yaş altındaki gençlerin seçilme hakkının doğru olmadığını savunuyorsa da biz bu anayasanın en önemli maddelerinden biri olarak gençlerin seçilme hakkını görüyoruz. Türkiye çok genç bir nüfus ama nüfusu bizden çok daha genç olan birçok Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 21 ve önemli bir bölümünde de 18 olduğunu görüyoruz. Nüfusu bizden çok daha yaşlı olan Avrupalı ülkeler gençlerine 21 yaşında ve 18 yaşında seçilme hakkı verirken Türkiye'nin bu yaşı 25'te tutması doğru olmazdı."

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye'de yönetimdeki çift başlılığın ortadan kalkacağını, yöneticilerin hesap vermesinin sağlanacağını aktaran Akdağ, "Bu referandum bundan sonra Türkiye'de Allah'ın izniyle bir daha 15 Temmuz'un yaşanmamasını sağlayacak. 16 Nisan halk oylamasında, sandıklara birinci derecede sahip çıkacak kişiler gençlerdir. Gençlere güveniyoruz. Bu ülke gençlerin omuzlarında yükselecek. Birileri Türkiye'nin ilerlemesini, gelişmesini sekteye uğratmak isteyebilir. Ayağımıza çelme takmak isteyebilir. Birileri sayıları 4'ü 5'i bulan terör örgütlerini salabilir ama göz bebeğimiz Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi sizler arkamızda durduğunuz müddetçe topu gelsin bize vızdır." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, konuşmaların ardından çağrı merkezinde çalışan gençlerle fotoğraf çektirdi, kulaklık takarak çağrı merkezine gelen ilk çağrıyı yanıtladı.

Çağrı merkezini arayan vatandaşın adını ve soyadını bilgisayara kaydeden Akdağ, vatandaşa hastaneden randevu verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Adıyaman Türkiye Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title