Haberler

Akciğer Hastası Miraç'a Viyana'da Tedavi Umudu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 9 aylıkken geçirdiği enfeksiyon sonucu kronik akciğer hastalığına yakalanan 8 yaşındaki Miraç, anne ve teyzesinden alınan dokuların uymasıyla akciğer nakli için umutlandı Sağlık Bakanlığı, Miraç'a Viyana'da nakil yapılması için onay verdi.

AHMET ÖZEL - Dörtyol ilçesinde, 9 aylıkken geçirdiği enfeksiyon sonucu kronik akciğer hastalığına yakalanan 8 yaşındaki Miraç, anne ve teyzesinden alınan dokuların uymasıyla akciğer nakli için umutlandı.

Kronik akciğer hastalığı teşhisi konduktan sonra 7 yıl Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi gören Miraç, sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor. Akciğerlerinin "iflas ettiğini" ve nakil yapılması gerektiğini belirten doktorları, Miraç'a Viyana'da akciğer nakli yapılmasını tavsiye etti.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) görevlendirdiği Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndan iki doktor, Dörtyol'a gelerek Miraç'ı muayene etti.

Doktorlar, yaptıkları testlerin sonucunda Miraç'a canlı vericiden akciğer nakli yapılması gerektiği ve naklin Viyana'da gerçekleştirilmesinin uygun olacağı yönünde rapor verdi. Annesi ve teyzesinden alınan doku örneklerinin uyum sağladığını tespit ederek Viyana'daki uzmanlarla görüşen doktorlar, Miraç'a nakil için onay aldı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in talimatıyla Miraç ve ailesinin pasaport işlemleri de tamamlandı. Ailenin, önümüzdeki günlerde ambulans uçakla Viyana'ya gönderileceği öğrenildi.

Miraç'ın teyzesi Çiğdem Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, donör olmayı tereddütsüz kabul ettiğini, başarılı geçecek operasyonun ardından yeğeninin sağlığına kavuşmasını dilediğini söyledi.

Anne Fatma Hamitgil de kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ederek, Viyana'ya gitmek için ambulans uçağın yolunu gözlediklerini belirtti. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Dörtyol Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title