Haberler

Akçed Ormanları Korumak İçin Dava Açtı

Akbük Kültür ve Çevre Derneği'nin 2/B ormanlarını kurtarmak için açtığı dava mevzuat değişikliği nedeniyle kaybedilince Didim İlçe Mal Müdürlüğü AKÇED'e tebligat yaptı ve 15 gün içinde para ödenmezse, haciz işlemine başvurulacağı bildirildi.

Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED), 2010 yılında (usulen) Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nü hasım göstererek Akbük ormanlarının 2/B kapsamına alınarak orman vasfından çıkarılmasına karşı imza kampanyası başlatmış, Akbük ve Didim halkının katkılarıyla kısa sürede binlerce imza toplanmıştı. Akbük Kültür ve Çevre Derneği söz konusu imza metnindeki ortak talebe uyarak dava açmıştı. Ancak dava süreci içinde 2/B konusundaki mevzuat, değişikliğe uğrayınca dava reddedildi.

AKÇED yöneticileri geçtiğimiz Salı günü Didim Kaymakamlığı İlçe Mal Müdürlüğü Hazine Avukatlığı'ndan bir yazı aldılar. Söz konusu yazıda AKÇED bin 00 TL vekalet ücretini 15 gün içinde ödemesi, aksi halde Akbük Kültür ve Çevre Derneği'ne haciz uygulaması yapılacağı bildiriliyordu.

Akbük Kültür Çevre Derneği Başkanı Ferda Kılıç, yaptığı açıklamada; "Çevre hepimizindir. Ormanlar tüm ulusun ve hatta Dünyada yaşayan tüm canlıların ortak malıdır. Devlet, milli hudutlar içinde yaşayan halkı adına ve tüm yurttaşların ortak menfaatini korumak amacı ile söz konusu değerlere maliktir. Devlet yapılanması, vatandaşlarının kamusal çıkarlarının korunmasını temin eden siyasal bir örgütlenme biçimidir. Bir diğer deyişle, kamusal yarar ve koruma işlevi, devletin tüm kurumlarının varlık nedenini oluşturan en önemli öğedir. Hal böyleyken, varlık nedeni çevre değerlerini korumak olan Çevre Bakanlığı birimlerinin, ormanları korumaktan başka hiçbir niyeti olmayan ve bu uğurda canla başla çalışan bizlere teşekkür etmesi gerekirken, giriştiği bu eylemi kınıyoruz. Şiddetle kınıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Didim Akbük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title