Haberler

Akçakoca Turizm Sezonuna Hazır

Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Akçakoca'nın her yönüyle turizm sezonuna hazır olduğunu söyledi.

Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Akçakoca'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Akçakoca turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Özcan, " Türkiye'nin 1945 yıllarında başlayan turizm hareketinin ilk temellerinin atıldığı Karadeniz'in doğasıyla, tarihi ve kültürel miraslarıyla son derece kaliteli ve son teknolojiye sahip konaklama ve yeme içme tesislerinin olduğu şirin turizm ilçesi Akçakoca" dedi.

Turist hareketinin Akçakoca'nın da içinde olduğu bölgeye kaydığını ifade eden Özcan, "Günümüzde yabancı turist gruplarının ülkemize azınlık olarak gelmesi, Akdeniz ve Ege kıyılarında sezonun geç başlaması turistik işletmelerin geç açılması Ankara, İstanbul, Bursa, Adapazarı, Bolu bölgeleri ve diğer çevre iller de yaşayan yerli turistin yönlerini yakın bir destinasyon olan Akçakocaya yönlendirdi. İlçedeki turizm işletmeleri ve yerel yönetimler bu durumdan gayet memnunlar ve her geçen gün farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlenerek yerli turistin dikkati çekilmeye çalışılıyor. Akçakoca 28 kilometrelik sahillerinde Belediyemizin kurduğu tam donanımlı 18 kişilik profesyonel cankurtaran, 6 jetsiki ekibi ile Batı ve Doğu Karadeniz bölgesinin en güvenli sahilleri olma özelliğini yakalamış durumda. İlçe sadece deniz, kum, güneş turizmi sunmuyor. Bunun yanında doğa, tarihi ve kültürel geziler, kamp turizmi ve adrenalin sporları gibi ile gelen misafirlerine farklı alternatifler sunmakta. 2016 yaz sezonun da Akçakoca ziyaretçilerini bekliyor" diye ifade etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçakoca Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title