Haberler

Akçakoca Sağlık Ocağının Zemin Katı Sular Altında Kaldı

Akçakoca 1 No’lu Sağlık Ocağı’nın zemin katı sular altında kaldı.

Akçakoca 1 No'lu Sağlık Ocağı'nın zemin katı sular altında kaldı. Sağlık ocağında biriken sular belediyenin vidanjörüyle çekildi.

Akçakoca'nın en eski sağlık kurumlarından olan Akçakoca 1 No'lu Sağlık Ocağı, binada oluşan deformasyon ve duvarlarında görülen çatlaklardan sonra yıkılmasına karar verilmiş ve yeni bina iki yıllık inşaat çalışmasının ardından geçen hafta hizmete girmişti. Bir haftalık sağlık ocağı bugün sular altında kalırken, lağım sularının zemini kaplamasının ardından sağlık hizmetleri durduruldu.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde yağan yağmurun bina etrafında bulunan hafriyat toprağı üzerinde birikmesi ve su gider borularını tıkamasına bağlı olarak bu sabah saatlerinde sağlık ocağının zemin katında su birikti. Biriken suları çekmek üzere yetkililer belediyeden yardım isteyince vidanjör desteğiyle tıkanan yerler açılmaya çalışıldı.

Temizlik çalışmalarını koordine eden Akçakoca Toplum Sağlığı Grup Başkanı Numan Çabuk, yaptığı açıklamada, vidanjörün tıkanan boru ağızlarını açmak üzere su basmasıyla birlikte, tuvalet giderlerinden bina içine akan lağım sularının zemin katı kapladığını ve bu durumda sağlık hizmetlerine ara verildiğini söyledi.

Numan Çabuk, yaşanan lağım suyu baskını sonrasında, 1 No'lu Sağlık Ocağına gelen hastaların diğer sağlık kurumlarına yönlendirildiğini söylerken, sağlık ocağını temizlemek için takviye ekiplerin ilçeye geleceğini ve en geç iki gün içinde sağlık ocağının tekrar hizmet vereceğini sözlerine ekledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title