Haberler

Akçakoca Fotoğraf Sanatçılarının Uğrak Yeri Oldu

Akçakoca ilçesi, doğal güzellikleri ile Batı Karadeniz bölgesindeki fotoğraf sanatçılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Akçakoca ilçesi, doğal güzellikleri ile Batı Karadeniz bölgesindeki fotoğraf sanatçılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Akçakoca, hava şartlarının normal olduğu zamanlarda özellikle hafta sonları, fotoğraf sanatçılarının gün batımı çekimlerinde uğrak yeri haline geldi. Akçakoca'ya gelerek doğal güzellikleri fotoğraf karelerine aktaran fotoğraf sanatçısı İbrahim Bilgin de, doğal güzellikler karşısında etkilendiğini dile getirerek, "Güneşi gün batımı veya gün doğumu saatlerinde daha kırmızı görmemizin sebepleri, bunun nedeni güneşin doğuş ve batış saatlerinde güneş ışınlarının atmosferde daha çok yol kat etmesi ve atmosfere giriş açısıyla alakalıdır. Çünkü bu sırada güneş ışınları daha kalın bir atmosfer tabakasını geçmek zorunda kalır. Böylece gözümüze kırmızı, turuncu ve sarı tonlarda ışıklar ulaşır. Bu da şairlere ilham olmuş günbatımı görüntüsüne neden olur. En güzel günbatımı görüntüleri günün ilk saatlerin de ya da son saatlerinde olur. Bu dakikalarda sıfır rakımda olur. Yani deniz de bu nedenle en güzel gündoğumu ve günbatımı Akçakoca'da olur. Akçakoca günbatımının en güzel olduğu, Türkiye'nin nadir yerlerindendir. Her fotoğraf sanatçısının güzel bir günbatımı fotoğrafı vardır."

Bilgin, 'En güzel günbatımı fotoğrafı Akçakoca'da çekilir' diyerek tüm fotoğraf meraklılarını Akçakoca'ya davet etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Karadeniz Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title