Haberler

Akçakoca'da Kutlu Doğum Haftasında Sakal-ı Şerif Halka Açıldı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Melenağzı Köyü Camii’nde yapılan Kuran tilaveti sonrasında, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi cemaate gösterildi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Melenağzı Köyü Camii'nde yapılan Kuran tilaveti sonrasında, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi cemaate gösterildi.

Öğle namazı sonrasında vatandaşların görmeleri için muhafaza edildiği cam fanus içinde sergilenen Sakal-ı Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İl Genel Meclis üyeleri Ayfer Yılmaz, Dursun Çakır ve Ömer Yıldız, bazı belediye meclis üyeleri, bazı siyasi parti ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakal-ı Şerif'in sergilenmesi sırasında cemaate bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı, Allah Resulü Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemde onun yaptıklarını gören ve anlatan bazı sahabe ve müşriklerin sözlerinden örnekler verdi.

Müftü Taşçı, Sakal-ı Şerifin kendisine özel bir kutsiyet atfetmek değil ama Peygamber efendimizden bize miras kalan bir hatıraya saygı ve hürmet olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Daha sonra muhafaza edildiği özel sandıktan çıkartılan ve içinde bulunduğu cam fanusla birlikte cemaate gösterilen Sakal-ı Şerifi görmek isteyenler, tek sıra halinde ve dualar eşliğinde görme şansına sahip oldu. Sakal-ı Şerif ziyareti sonrasında cami bahçesine kurulan sofralarda konuklara etli pilav ve tatlılar ikram edildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Yemenici Ayfer Yılmaz Akçakoca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title