Haberler

Akçakalelilerin SGK Çilesi Sona Erdi

Güncelleme:

SGK Akçakale İlçe Müdürlüğü eksiklerini tamamlayarak, şirket yetkilileri ve vatandaşların kent merkezine kadar yorulmasının önüne geçti. Tüm işlemler artık ilçede yapılabilecek.

2012 yılında Akçakale'de açılan SGK İlçe Müdürlüğü vatandaşların ihtiyaçlarına tam olarak cevap veremiyordu. Şirketler ve vatandaşlar prim ve tahsilat gibi işlemler için kent merkezine kadar gitmek zorunda kalıyordu. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve SGK İlçe Müdürü Muharrem Kaya'nın girişimleri sonucu 15 Haziran 2016 tarihi itibariyle tüm işlemlerin Akçakale'de yapılması için gerekli çalışmalar tamamlandı. Artık Akçakaleli tüm vatandaşlar ve şirket yetkilileri Akçakale SGK İlçe Müdürlüğü'nden tüm işlemlerini yapabilecek. Bu işlemlerin hızlı yapılması için ise, Akçakale SGK'ya 1'i şef olmak üzere toplam 6 personel atandı.

HARRAN DA YARARLANABİLECEK
Gazete İpekyol'a konuşan SGK İlçe Müdürü Muharrem Kaya, "2012 yılında Akçakale'de kurulan SGK binamızda kısıtlı işlemler yapabiliyorduk. Gerek Akçakaleli vatandaşlarımız, gerekse burada faaliyet gösteren şirketlerimiz, kurumlarımız, prim tahakkuk ve tahsilat gibi işlemlerini sistemimizin açık olmamasından dolayı Şanlıurfa merkez SGK'da yapmak zorunda kalıyorlardı. Bu konuyu genel merkezimize ilettik. Akçakale Kaymakamımız sayın Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan beyin de destekleriyle bu işlemlerin Akçakale'de yapılması için görüşmeler gerçekleştirildi. 15 Haziran 2016 itibariyle artık SGK ile ilgili tüm işlemler buradan yapılabilecek. Ayrıca Harran ilçemizdeki vatandaşlarımız da bu hizmetten yararlanacaktır. Bu işlemlerin vatandaşlarımıza kolaylık sağlaması için 1'i şef toplam 6 personelin de ataması gerçekleştirildi. Ben emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Akçakale halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title