Haberler

Akçakaleli Çiftçiler, Güneş Enerjili Sulama Sistemine Geçiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir çiftçi tarafından yaptırılan güneş enerjisiyle çalışan sulama sistemi, törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir çiftçi tarafından yaptırılan güneş enerjisiyle çalışan sulama sistemi, törenle hizmete açıldı.

Vali İzzettin Küçük, Gündaş Mahallesi'ndeki törende, bu sistemin gelecek yıl daha da yaygınlaşacağına inandığını söyledi.

Sistemin 2 yılda kendini amorti ettiğini belirten Küçük, "İnşallah önümüzdeki yıl, bu tür projelere yüzde 65 hibe verilecek. Böylece çiftçilerimiz ekonomik anlamda biraz daha rahatlayacak. Bölgemizde enerji sorunu olduğunu biliyoruz ancak bu tür çalışmalar, bu problemin çözümüne katkı sunacak" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise yatırımın yanında vatandaşlardan enerjiyi israf etmemelerini istedi.

Projeyi hayata geçiren çiftçi Davut Çıtrık da geçen yıl yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerinin kuruması üzerine, böyle bir çalışmaya karar verdiğini söyledi.

Sistemin 65 kilovatlık kurulu güce sahip olduğunu vurgulayan Çıtrık, "Kuyulardan günde bin metreküp suyu araziye verebileceğiz. Bu gerçekten önemli bir rakam. İnşallah 450 dönüm araziyi güneş enerjisiyle sulayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, sulama sistemi devreye alındı.

Törene, Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Akçakale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title