Haberler

Akçakale'de Madde Bağımlılarına Yönelik Proje Hazırlandı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamlığı ve Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü, madde bağımlısı gençlere yönelik ortaklaşa proje hazırladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamlığı ve Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü, madde bağımlısı gençlere yönelik ortaklaşa proje hazırladı. Hazırlanan projeyle madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi ve hayata kazandırılması hedefleniyor.

Bu proje 26 Ocak 2015'te başlayarak 16 Haziran 2015 yılında sona erecek. Bu proje kapsamında birçok genç meslek edindirme kurslarına yönlendirilerek, ortamdan uzaklaştırılmaya çalışılacak, bununla birlikte maddi anlamda da desteklenecek.

Son bir yıl içerisinde Akçakale İlçesinde madde bağımlısı gençlerin sayılarının hızla arttığı ve birçok ailenin bu konudan muzdarip olduğu gündeme gelmesinin ardından, böyle bir projenin hayata geçirilmesi düşünüldüğü dile getirildi.

Akçakale Kaymakamlığı tarafından kapalı spor salonunda proje sunumu gerçekleştirildi. Programa ilçe kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç ve daire müdürleri katıldı. Proje tanıtımında açıklama yapan İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün burada madde bağımlısı gençlerimizi hayata kazandırmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Toplumumuzun her kesimindeki insanımıza ulaşmak ve istihdam oluşturmak hedeflerimiz arasındadır. Her hangi bir vatandaşımızın kafasında bir iş projesi olan herkese yardımcı olmakta, ona gereken eğitim desteği verdikten sonra KOSGEB aracılığı ile ona yardımcı olmaktayız. Bir de Akçakale ilçemizde uyguladığımız ve işsizliğin yoğun olarak görüldüğü yerlerde iş imkanı oluşturmak için çabalarımız devam etmektedir. Tabi ki hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil, bizler toplumun her katmanındaki sınıflara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla toplum yararına yönelik projeleri hayat geçirerek, toplumun dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat da "İş-kur Müdürümüzün de konuya değindiği gibi, bu projeler çok önemli. Özellikle madde bağımlılarına yönelik mesleki kurslar vererek onları eğitmeye çalışacağız. Bu eğitimler suresince onlara ücret ödeyeceğiz. Bu proje son derece önemli bir proje. Bu gençler kazanılması gereken gençler, bunları bırakmamız söz konusu olamaz. Bu çocuklarımızı eğiterek, ellerinden tutarak yardımcı olmak durumundayız. Bu gençlerimizin ellinden tutarak beraber iyi şeyler yapacağız. Bu işi birlikte başaracağız. Bu gençlerimizin kirli ortamdan uzaklaştırılarak onları daha güzel ortamlara taşımak için gayret sarf edeceğiz ve elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışacağız" dedi.

Bu projede bir emniyet görevlisi, bir din görevlisi, bir sağlık görevlisi, bir sosyal yardımlaşma görevlisi, bir spor ve eğitimci görevlisi olmak üzere toplam altı görevlinin çalışma yürüteceği ifade edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Akçakale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title