Haberler

Akçakale'de İlk Adım Yaşam Merkezi Kapatıldı

Akçakale'de İlk Adım Yaşam Merkezi kapatıldıŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, belediye tarafından eski TIR garajına Suriye'den gelenler için yaptırılan ve yaklaşık 5 bin sığınmacının barındığı İlk Adım Yaşam Merkezi kapatıldı.

Akçakale'de İlk Adım Yaşam Merkezi kapatıldı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, belediye tarafından eski TIR garajına Suriye'den gelenler için yaptırılan ve yaklaşık 5 bin sığınmacının barındığı İlk Adım Yaşam Merkezi kapatıldı.

Akçakale Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Suriyelilerin barınmasına imkan sunan yaklaşık 5 bin sığınmacının konakladığı İlk Adım Merkezi, yeterli destek alamadığı gerekçesiyle kapatıldı. Burada barınan Suriyeli 300 sığınmacı, Valilik tarafından Suruç İlçesi'nde bulunan konaklama tesisine götürüldü. Suruç'a gitmek istemeyen sığınmacılar ise belediyenin sökülen çadırları kendilerine vermesi üzerine alanı terk edip başka yerlere ve yakınlarının yanına gitti. Çadırların sökülmesi sırasında bölgede güvenlik önlemi de alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçakale Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title