Haberler

Akçakale'de Elektrik Gerginliği

Güncelleme:

Akçakale'de, elektrik kesintilerini protesto etmek için yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Borçlarını ödemediği gerekçesiyle elektrikleri kesilen çiftçiler, borçlarının bulunmadığını, sulama birliklerinin borçlarını ödemediğini öne sürerek, Dicle Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şube Şefliği önünde toplandı. Bina önündeki yolu trafiğe kapatan grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca tazyikli su ve gaz bombaları ile engellenmek istendi. Taş ve sopalarla karşılık bulan güvenlik güçleri müdahalenin dozunu arttırarak ilçeyi adeta savaş alanına çevirdi. Yaşlı ve çocukların da etkilendiği biber gazından rahatsızlanan çok sayıda vatandaş hastaneye sevk edildi. Çok sayıda gözaltının olduğu da öğrenildi. Önceki akşam başlayan protestolara sert müdahalelere rağmen bir gün boyunca devam etti.

BORÇ, SULAMA BİRLİKLERİNİN

Akçakale'de önceki gün saat 17.00 civarında bir grup çiftçi DEDAŞ'ın Şube Şefliği binasının bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ni trafiğe kapattı. Açıklamaya yaparak, elektrik borçlarının bulunmadığını, buna karşın sulama birliklerinin ödemediği borçların kendi elektrikleri kesilerek tahsil edilmek istendiğini anlatmaya çalışan çiftçilere güvenlik güçlerinin "dağılın" uyarısı gecikmedi. Tarladaki ürünlerinin kurumaya başladığını kaydeden çiftçiler, elektrikler gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

ESNAF VE VATANDAŞLAR DA ETKİLENDİ

Güvenlik güçlerinin gaz bombası ve TOMA ile tazyikli su sıkarak dağıtmaya başladığı Akçakaleli çiftçiler bu kez protesto yönünü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çevirdi. Burada açıklama yapmaya çalışan çiftçilere yine müdahale gecikmedi. Yetkili muhatap bulamamaktan şikayetçi olan çiftçiler, sorun ortadan kalkıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini belirti. Polisin müdahalesi göstericilerin dışında ilçede bulunan vatandaşlar ve esnafı da etkiledi. Polis tarafından sokaklara atılan gaz bombalarından rahatsız olan esnaf da polise tepki gösterdi. İstasyon, Mehmet Akif Ersoy, Ceylanpınar caddelerinde devam eden eylemler dün gün boyu sürdü.

HASTANEDEKİ ÇATIŞMADAN HASTALAR ETKİLENDİ

Göstericilerin yoğun olduğu Akçakale Devlet Hastanesi'nin bahçesine de müdahale yapıldı. Hastane bahçesinde bulunan çöp konteynırları ve oturma banklarıyla kendilerine barikat yapan göstericiler, polise taşla karşılık verdi. Polis ise hastane bahçesindeki gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler müdahale sonrası ara sokaklara dağılırken, bazı hasta ve yakınları ile hastane çalışanları biber gazından olumsuz etkilendi. Kullanılan gaz bombalarının kapsüllerinde çok sayıda son kullanma tarihi 2014'ün mart ayı ve "Dikkat! Son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir" yazısının olduğu görüldü.

ÇİFTÇİLER DAHA BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞINDA

Kent merkezinden çok sayıda polisin takviye olarak gönderildiği ilçede hayat dün akşam saatlerinde normale dönerken, gösterilerden ve müdahaleden geriye kalan manzara savaştan çıkmış bir ilçeyi andırdı. Elektrik kesintilerinin devam ettiği ilçede çiftçilerin daha büyük bir eyleme hazırlık yaptığı ileri sürülürken, pamuk ve mısırlarının kuruma ile karşı karşıya geldiğini belirten çiftçiler, elektrik kesintilerinin devam etmesi halinde tüm mahsullerinin birkaç gün içerisinde kuruyacağını ifade etti. Bir yıllık emeklerinin ve masraflarının heba olmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden çiftçiler, DEDAŞ'a borçlarının olmamasına rağmen yaşanan elektrik kesintilerinin bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

BİR ÇOCUĞUN BAŞINA GAZ BOMBASI İSABET ETTİ

Bu arada bir gün boyunca süren eylemlerin ve çatışmanın ardından yaklaşık 20 vatandaşın gözaltına alındığı ve çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Biber gazı ve taş isabet etmesi sonucu yaralananların yanı sıra ilçeye köyden alış veriş yapmak amacıyla gelenlerle, evlerinde oturanların da yaralandığı anlaşıldı. Bir aracın içerisine bulunan bir çocuğa gaz bombasının isabet etmesi sonucu ağır yaralandığı ilçedeki hastanenin ardından kentteki hastaneye sevk edilerek tedavisinin sürdüğü belirtildi.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Mehmet Akif Ersoy Akçakale Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title