Haberler

Akçakale Belediyesinden Çiğ Köfteli Nöbet

Güncelleme:

Türk bayraklarıyla meydanları doldurmaya devam ederken; Akçakale belediyesi ekipleri de Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde "Çiğ Köfte" ikramında bulundu.

Akçakale'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldurmaya devam ederken; Akçakale belediyesi ekipleri de Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde "Çiğ Köfte" ikramında bulundu.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine ilk geceden bu güne meydanlarda olan Akçakalelilere "Çiğ Köfte" sürprizi yapıldı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan yaptığı açıklamada; "15 Temmuz Darbe kalkışmasının olduğu günden bu yana vatansever Akçakaleliler alanları ve meydanları her gece doldurdu. Allah onlardan razı olsun. Bizlerde 19. gece boyunca farklı etkinlikler ve katılımlarla insanları meydanlarda tutmaya çalıştık. Kimi zaman ilahi konserleri kimi zaman söyleyişlerle kimi zamanda kendimiz çıkıp sahaya vatandaşlarımıza hitap ederek birlik beraberlik çağrısında bulunduk. Belediye ekiplerimizin de çok yoğun mesai harcadığını biliyorum Allah onlardan da razı olsun. Ekiplerimiz her gece farklı ikramlarda bulundu. Şehitlerimiz için helva dağıttık, her gece su ve çay ikramında bulunduk, kumanya ikramlarımız oldu; son olarak da vatandaşlarımıza "Çiğ Köfte" ikramında bulunduk. 19. gecedir sabahlara kadar demokrasisine sahip çıkan halkımıza helali hoş olsun diyorum. Başkomutanımızın belirtiği 7 Ağustos tarihine kadarda nöbetlerimiz devam edecek." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan Akçakaleliler kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmedikleri meydanlarda demokrasi ve milli iradeye attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla da sahip çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Akçakale Güncel Haberler

title