Haberler

Akçadağ Ziraat Odasından Bilgilendirme Toplantısı

Akçadağ Ziraat Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen toplantıda odanın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Akçadağ Ziraat Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen toplantıda odanın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Akçadağ Ziraat Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen toplantıda odanın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız ve çok sayıda çiftçinin katıldığı programda odanın çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, "Odamızda 6 tarım danışmanı istihdam edilmiş olup, hem üreticilerimize zirai konularda destek sağlamak, hem de ilçemizde istihdam oluşturmak ve diğer kamu kuruluşlarımızla beraber projeler üretmek amaçlanmıştır. Tarım danışmanlarımız belirlenen çiftçilerimizin haricinde proje danışmanlığı da yapacaklardır. Bunun için 3 mühendisimiz Akçadağ Belediyesi'nde görevlendirilmiş olup kapalı sulama sistemi projesinde hizmet verecektir, daha sonra hayvancılık projeleri ve makine parkı kurulumu projesinde de iştigal edeceklerdir" diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde 2 personelin istihdam edilmesinde güçlük çeken Ziraat Odasının bugün itibariyle tarım danışmanları dışında halihazırda 6 personel çalıştırdığını belirten Boyraz, "Hem ilçemizde istihdam yaratmış hem de geçmiş yıllarda üreticilerimizin yaşadığı sorunları da gidermeye çalışmıştır. Şöyle ki, birçok üreticimizin Bağ-Kur ile ilgili sorunları malumunuzdur. Personel yetersizliği yüzünden evrak takibinin yapılamaması geçmiş dönemlerde Bağ-Kur da prim ödemesi ile ilgili geriye dönük sıkıntılar yaşamış ve bazı üreticilerimiz primlerinde bazı üreticilerimiz de emeklilik günlerinde mağdur olmuşlardır" ifadelerine yer verdi.

Odaya kayıtlı 14 bin 452 üyenin bulunduğunu ve 7 bin kişinin üzerinde aktif üye kayıtlarının olduğunu belirten Boyraz, "Bunların yanı sıra 2016 yılında bin 600 çiftçimiz iyi tarım uygulamaları desteklenmesinden faydalanmaktadır. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte faaliyete geçecek olan toprak, yaprak pestisit ( kalıntı) analiz laboratuarları, makine parkı kurulumu ile Malatya'da örnek teşkil edecek kurumumuzun yeni binamıza ve yeni düzene kalifiye personel ile başlaması amaçlanmıştır" diye konuştu

Kurumun ekonomik ve ekipman durumu hakkında bilgilerde paylaşan Boyraz, 151 bin TL borçla 2015 şubat ayında teslim aldıkları kurumun kasasında 116 bin TL'nin olduğunu ve bugün itibariyle 151 bin TL'lik bu borcun ödendiğini kaydetti.

Toplantı sonrası Muharrem ayı nedeniyle çiftçilere aşure ikramında bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Bağ Kur Akçadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title