Haberler

Akçadağ'nın Yolları Asfaltlandı

Akçadağ’da yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi CAS Uçağı Şehitler Anıtı yolu ile Bayramuşağı Mahallesi’nde asfaltlama çalışmaları yaptı.

Akçadağ'da yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi CAS Uçağı Şehitler Anıtı yolu ile Bayramuşağı Mahallesi'nde asfaltlama çalışmaları yaptı.

2001 yılında Diyarbakır'dan kalkan CASA tipi nakliye uçağı Malatya'da Güzyurdu ve Yağmurlu mahalleri arasında bir kayısı bahçesine düşmüş ve 34 asker şehit olmuştu. Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından, uçağın düştüğü yere şehitler anıtı yapılmıştı. Her yıl Mayıs ayının 17. gününde şehitlik önünde anma törenleri yapılırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi şehitliğe giden yolu sıcak asfalt ile kapladı. 2.7 kilometre uzunluğundaki şehitlik yolu aynı zamanda Güzyurdu ve Yağmurlu mahallelerinin ulaşımını da sağlıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ'ın batısında yüksek kesimde bulunan Bayramuşağı Mahallesi'nin yollarını da sathi kaplama asfalt ile kapladı. 4.5 kilometre uzunluğundaki yolda ilk olarak altyapı çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, mahalle içleri de dahil olmak üzere her yeri asfaltladı.

Bayramuşağı Mahallesi'nde yapılan yol çalışmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten Bayramuşağı Mahalle Muhtarı Hasan Azar, "Ana yolumuzun asfaltı çok kötü bir durumdaydı. Mahalle içi yollarımız ise topraktı. Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyordu. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi altyapısını bitirdi, bu yılda asfaltı serildi. Şu an ki hali çok iyi, mahalle sakinleri rahatlıkla gezebiliyorlar, araçlarımız rahatlıkla gidip gelebiliyorlar" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Malatya Akçadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title