Haberler

Akçadağ'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ ilçesinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ ilçesinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı programında yer alan çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Aşağıörüşkü-Havaalanı arasındaki 16 kilometrelik grup yolunda genişletme çalışmalarını tamamlayıp, altyapı çalışmalarında da sona yaklaştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 5.5 kilometre uzunluğundaki, Yalınkaya Mahallesi yolunun 4 metre genişlikten 8 metre genişliğine çıkarıldığı, yolda altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü belirtildi. 10 kilometre uzunluğundaki Doğanlar, Aliçeri, Resuluşağı, Derinboğaz grup yolunda ise alt yapı çalışmalarının tamamlandığı, asfaltlama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Açıklamanın devamında, "Resuluşağı Mahallesini, İsmailpınarı Mahallesine bağlayan 2 kilometrelik yol da yine asfaltlanıyor. 3 kilometre uzunluğundaki Bayramuşağı Mahalle yolu ile 5 kilometre uzunluğundaki Tataruşağı Mahalle yolunda da altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanarak, asfalta hazır hale getirildi. 8 kilometre uzunluğundaki Fatih, Yalıbudak, Doğanlar grup yolunda ise ikinci kat asfalt öncesi bakım, onarım ve yama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarının devam ettiği noktalarda çeşitli çaplarda 200'ün üstünde beton büz kullandı" denildi.

Yapılan çalışmaları Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert yerinde incelediler. Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı içerisinde Akçadağ'da 100 kilometrelik yol hizmeti planladığını belirten Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesinde vatandaşların en önemli ve bir numaralı isteklerinin yol olduğunu söyledi. Çok yol yapmaktan ziyade standartlara uygun, güvenli yol yapmanın daha önemli olduğunu belirten Kazgan, "Büyükşehir olmanın en büyük avantajlarından birisi kentle kırsal arasındaki bütünleşmenin sağlanması olduğuna inanıyorum. Bu sağlandığında köylerimiz mahalleye dönüşmüş olacak. Büyükşehir Belediyemiz Örüşkü-Havaalanı yolunu genişleterek burada bu bütünlüğü sağladı. Yolların mevcut haline sadece bakım yaparak bu bütünlüğü sağlayamayız. Vatandaşlarımız da buna katkı sunacak" dedi.

Yapılan çalışmalarla mesafelerin de kısaldığını kaydeden Başkan Kazgan, "Büyükşehir Belediyemiz bu amaca hizmet ederek, girdikleri noktada önce yeni yol açma çalışmaları, genişletmeler yapıyor. Bu çalışmalar yolları güvenli hale getirdiği gibi insan hayatını da kolaylaştırıyor. Mesafeleri kısaltıyor. Yolları bir köye hizmet eder şekilde değil, birçok köye hizmet eder hale getiriyor. Bu durum başka kolaylıklarda sağlıyor. Mesela toplu taşımacılık noktasında büyük kazanımlar elde etmemizi sağlıyor. Büyükşehir ile olan uyumumuz, ahengimiz sayesinde işler daha iyiye gidiyor. Bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız biraz sabrederse güzel sonuçlara hep birlikte imza atacağız" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kazgan Malatya Akçadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title