Haberler

Akçadağ'da Yol Açma ve Genişletme Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesinde yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesinde yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor. Çalışmalar hakkında konuşan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, "İlçe belediyeler olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum ve koordine halindeyiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yaylımlı Mahallesi'ni Keller Mahallesi'ne bağlayan 3 kilometrelik yeni yol açma çalışmalarında sona yaklaşırken, Tataruşağı Mahallesi'nde 1 buçuk kilometrelik yeni yol açma çalışmaları tamamlandı. Sakalıuzun Mahallesi'nin 1 kilometre uzunluğunda yolu ise genişletiliyor. Akçadağ'ın kuzeyinde bulunan Yaylımlı Mahallesi'ni Keller Mahallesi'ne bağlayacak olan bağlantı yolu 3 kilometre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde planlanarak yapıldı. Açılan yeni yol ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar daha kısa sürede Akçadağ ilçe merkezine gidip gelebilecekler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tataruşağı Mahallesi'nde 1 buçuk kilometre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yeni yol açan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mahalleye ulaşımını kolaylaştırdı. Mahallenin su deposuna giden yolu da yapan ekipler, çalışmalarını tamamladı. Levent Vadisi içinde yer alan Sakalıuzun Mahallesi'nde ise yol genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri 1 kilometre uzunluğundaki mahalle yolunun genişliğini 6 metreden 10 metreye çıkarıyor" denildi.

Büyükşehir sürecinin ilçelere olumlu yansıdığını belirten Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, "İlçe belediyeler olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum ve koordine halindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bu tablonun oluşması için önemli gayretler sarf etti. Gerçekten kelimenin tam anlamıyla bize her zaman ağabeylik yapıyor. Oluşturmak istediği mekanizma şimdi çok güzel bir şekilde çalışıyor. Bütün Akçadağlılar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Yapılan çalışmaları değerlendiren mahalle sakinleri, hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiler. Mahallelerinin geçmişte yeteri kadar hizmet almadığını vurgulayan mahalle sakinleri, "Büyükşehir Belediyesinin yol ekipleri uzun zamandır bölgede çalışıyorlar. Zor ve bir o kadar da zahmetlere rağmen çalışmalarda sona yaklaştılar. Yeni yollarımız güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Ali Kazgan Malatya Akçadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title