Haberler

Akçadağ'da Kayısılar Büyük Zarar Gördü

CHP Akçadağ ilçe Başkanı Ali Aslan, sağanak yağıştan ürünleri zarar gören kayısı üreticilerini ziyaret ederek kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu.

CHP Akçadağ ilçe Başkanı Ali Aslan, sağanak yağıştan ürünleri zarar gören kayısı üreticilerini ziyaret ederek kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Malatya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışların, kükürtlü ve gün kurusu kayısılara büyük zarar vermesinin ardından, Akçadağ ilçesine bağlı Ören,İkinciler ve Yağmurlu mahallelerinde incelemelerde bulunan CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan burada yaptığı açıklamada kayısı üreticilerini don ve doludan sonra bu kez de şiddetli yağmurun vurduğunu söyledi.

Akçadağ'da bir kaç gündür devam eden şiddetli yağmur nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu ifade eden Aslan, "Ürünler çöpe atılmıştır, üreticilerimizin zararı büyük, işçi paralarını ödemeyecek bir noktaya gelmiştir. Malatya'nın tek geliri kayısı dır.Yetkililer gerekli incelemeleri yaparak kayısı üreticilerimizin yaraları sarılmalıdır" dedi.

Ören mahalle muhtarı Birol Çirkin ise sağanak yağışlar nedeniyle üreticinin mağdur olduğunu ifade ederek "Devam den yağışlar nedeniyle işçiler çalışamaz durumda, ürünlerin yüzde 90'ı zarar görmüş durumda. Devletimizin fındık ve fıstığa verdiği desteği, Malatya çiftçisine de vermesini istiyoruz.Bu ürünleri kimse almaz, çiftçi kooperatife, bankalara borçlanmış durumda yarın işçilere nasıl ödeme yapılacak bilmiyoruz, durumumuz çok vahim. Devletimiz konuya el atmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Yağmurlu mahalle sakinlerinden kayısı üreticisi Bayram Karaaslan'da Akçadağ'da hasarın çok fazla olduğunu ifade ederek, "Gün kurusu tamamen elden çıktı. Kükürtlü kayısıda yarın pazara geldi zaman 10 TL'lik kayısıya 3 TL diyecekler. İşçilik ücretleri üç katına çıktı, çünkü birçok defa daha ürünler islime girip çıkacak. Akçadağ büyük bir afetle karşı karşıya, ilçemizin geneli büyük bir afete uğradı. Devlet tarafından çiftçiye nasıl bir kolaylık sağlanır bilmiyorum ama hasar çok büyük. Bu arada CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan'a da konuya duyarlığı için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı

Ören Mahallesi sakinlerinden Kayısı üreticisi Cengiz Öcal ise "Gecenin ilerleyen saatlerinde ürünleri sermek-toplamakla uğraşıyoruz. Çalışan insanları da rahatsız ediyoruz. Bu insanlar 40 TL'ye çalışıyor. Ürünlerimiz çok büyük zarar gördü. Yağan yağmur azot olarak yağıyor.Kayısı bu azotu kabul etmiyor.Devletimizin bir desteği olmalı. Ben değil Ören ve Akçadağ çiftçisi hepsi bu konuda rahatsız. Tek umudumuz devletimizin bizlere yardımda bulunması dır.Ürünlerin yüzde 80'i çürümüş durumda. Yarın ihracatçılar gelecek 10 liralık ürüne 2,5 lira diyecek" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçadağ Malatya Ören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title