Haberler

Akça Holding, Adımları Sağlam Atıyor

Güncelleme:

Akça Holding, enerji, tekstil ve araç muayene sektöründe sağlam adımlarla büyüyor.

Tekstilde Türkiye'ye yayılıyor

Türkiye'nin ihracat şampiyonu ev tekstil firması Menderes Tekstil'in ürünlerini son tüketiciyle buluşturduğu Menderes Store'ların sayısı giderek artarken firma hem Akça Holding'in hem de Türkiye'nin yüz akı olmaya devam ediyor. 6.sı İstanbul-Zeytinburnu'nda hizmete giren mağazalarda dünya standartlarında üretilen 1000'e yakın ürün çeşidi bulunuyor. Menderes Store'lar kalitesi ve fabrikadan halka satış fiyatlarıyla tercih edilirken; müşteri potansiyelini de her geçen gün hızla artırıyor. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan, İzmir'de ulaşılan başarıdan sonra diğer illerdeki faaliyetlerine de hız verdiklerini, ev tekstili pazarlama alanında dünyaya ihraç ettikleri yüksek kalite ürünleri tüm Türkiye ile buluşturmak istediklerini söyledi. Göksan, "Ülkemizin köklü tekstil kuruluşu Menderes Tekstil, dünyanın önde gelen markalarının üreticisi olarak ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil ediyor. Dünya standartlarına uygun olarak üretilen yüksek kaliteli özel koleksiyon ürünlerimizi tüm Türkiye'deki tüketicilerle de buluşturma evresini başlattık" şeklinde konuştu.

Enerji katıyor

Enerji sektörüne yatırımlarını büyüyerek devam ettiren Akça Holding, geçtiğimiz 3 yıl içerisinde elektrik enerjisi üretim sektöründe atılım yaptı; çalışma ve yatırımlarını jeotermal ve rüzgar enerjisine yoğunlaştırdı. İzmir merkezli grup, Aliağa, Sarayköy ve Alaşehir'de kurulu santrallerle Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamada pay sahibi olacak. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, jeotermal ve rüzgar enerjisine yaptıkları yatırımları artırarak çalışmalarını da hız verdiklerini kaydetti. Bu alandaki yatırımlar ve santrallerin faaliyetleri hakkında bilgi veren Akça, Aliağa RES (rüzgar enerjisi santrali) ve Sarayköy Tosunlar JES (jeotermal elektrik santrali)'in faaliyete geçtiğini ve ulusal sisteme enerji üretimine başladığını belirtti.

Akça Holding Başkanvekili Ahmet Göksan ise jeotermal enerjiye yatırımların devam edeceğini söyleyerek; 2016 yıl sonu için hedefleri de açıkladı; "Alaşehir bölgesindeki santral çalışmalarımız da şu an hız kazanmış durumda. Bu bölgedeki kuyu açma çalışmalarımız tamamlandı ve santral kurulumu için seçim sürecine girdik. 2016 yılı sonuna kadar 100 megawattlık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz" dedi

Araç muayenelerinde üstün hizmet

Akça Holding'in bir diğer grup şirketi olan Aktur Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş. ise araç muayenelerini Avrupa standartlarında gerçekleştiriyor. TÜVTURK'ün İzmir, Denizli, Aydın ve Manisa illerindeki alt işleticisi olan Aktur, 2015 yılı içerisinde hizmet rekoru kırdı. Özellikle geçtiğimiz Haziran ayı sonuna kadar uzatılan muayene affı döneminde üstün bir çalışma sergileyen kuruluş, 2016 yılında da Türkiye'de rekor hedefliyor. Ege Bölgesi'nin 4 büyük ilinde toplam 20 araç muayene istasyonuyla hizmet veren firma, TÜVTURK'ün bu alandaki en donanımlı ve yetkin çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Tekstil Türkiye İzmir Akça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title