Haberler

Akbulut'un Geleneksel Okçuluk Hassasiyeti…

Erzurum’da geleneksel okçuluğu yaşatmak için yoğun çaba sarf eden Bünyamin Akbulut, bir taraftan öğrencilerini eğitirken bir taraftan da onlar için gerekli malzemeleri kendi imkanları ile üretmeye devam ediyor.

Erzurum'da geleneksel okçuluğu yaşatmak için yoğun çaba sarf eden Bünyamin Akbulut, bir taraftan öğrencilerini eğitirken bir taraftan da onlar için gerekli malzemeleri kendi imkanları ile üretmeye devam ediyor.

Spor yapan, resim çizen, deriye şekil vererek ortaya inanılmaz güzellikte ürünler koyan Akbulut, yay yapıyor, ok yapıyor

Paraşütle atlama, yüksek irtifa dağcılık, dalgıçlık, yüzme, okçuluk ve atlı okçuluk gibi branşlarda faaliyet gösteren Akbulut, aynı zamanda sporcu da yetiştiriyor. Sadece geleneksel okçuluk alanında 30'a yakın öğrencisi bulunan Akbulut, geleneksel okçuluk için önce malzemeleri dışarıdan satın alma yoluyla temine çalışsa da istediği verimi bir türlü alamayınca kendi evinde oluşturduğu atölyesinde geleneksel savaş kıyafetleri üretmeye karar verdi. Akbulut, evinde kurduğu atölyesinde zırh yapıyor, sadak yapıyor, tirkeş, kütüklük, kolluk, kemer, çizme, börk, yelek ve çanta üreterek geleneksel okçuluk sporunun yaşatılmasına katkı sağlama devam ediyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title