Haberler

Akbük Koyu'na Şebeke Suyu Projesi İçin Talimat Verildi

Muğla Valiliği, Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu'nda içme suyu şebeke hattı bulunmamasından dolayı işletmeler ve tatilcilerin mağdur olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Muğla Valiliği, Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu'nda içme suyu şebeke hattı bulunmamasından dolayı işletmeler ve tatilcilerin mağdur olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada bazı haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında "Cennet koyda taşıma suyla turizme tepki" başlığı ile Gökova Körfezi Akbük Koyu hakkında çıkan haberler doğrultusunda çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda söz konusu bölgede hizmet veren işletmelerin bulunduğu alanda duş ve tuvalet gibi yerlerde suyun aktif olarak aktığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgeye 1. Derece Doğal Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle bugüne kadar fazla bir yapılaşma bulunmadığından şebeke suyu bağlanmadı. Şebeke suyu bağlanamadığı için işletmeler, temizlik amacıyla kuyu suyu ve azmak olarak ifade edilen kaynak suyundan yararlanıyor. Bölgenin denize sıfır olması nedeniyle kuyu ve kaynaktan çıkan suların temiz olmakla birlikte tat ve nitelik olarak şebeke suyu kalitesinde olmadığı belirlendi. Bu kapsamda bölgedeki bazı işletmelerin, müşterilerine daha nitelikli kullanma suyu vermek amacıyla kendi istekleri ile dışarıdan tankerle tatlı su getirerek müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edildi."

Son yıllarda yoğun talep gören bölgeye şebeke suyu projesinin hazırlanarak uygulanması konusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne talimat verildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgeye araçsız yaya girişlerinden kesinlikle ücret alınmamakta, şemsiye, şezlong gibi talepler kişilerin isteğine bağlı olarak belli bir ücretle karşılanmaktadır. Bölgede işletmesi ve arazisi olanlardan da araçlı girişlerden ücret alınmamaktadır. Sadece plajdan yararlanmak için bölge dışından aracı ile gelerek aracını otoparka park edenlerden, plaj işletmecisi tarafından otopark ücreti alınmaktadır."

Kaynak: AA / Yerel

Menteşe Gökova Muğla Akbük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title