Haberler

Akbb'den Sanata Destek

Isparta Yenişarbademli Uluslararası Pınargözü Sanat Çalıştayları Koleksiyonu Sergisi, Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) açıldı.

Isparta Yenişarbademli Uluslararası Pınargözü Sanat Çalıştayları Koleksiyonu Sergisi, Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) açıldı.

Dünyanın değişik ülkelerinden ve Türkiye'den birçok sanatçının çalışmasını yer aldığı sergi, 51.Uluslararası Altın Portakal Film Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan EBKM'de 18 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Serginin Kuruatörü Dr Melek Günbey açılışta yaptığı konuşmada, "Sergilediğimiz eserler, Hindistan'dan Filistin'e, Suudi Arabistan'dan İtalya'ya kadar birçok yerli ve yabancı sanatçının Yenişarbademli'de gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı çalışmalardan oluşuyor" dedi

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de sanatı destekleme adına başlattıkları resim çalıştayının uluslararası bir boyut kazandığını belirtti. Erdem, sergiden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye ve Dr Melek Günbey'e teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü de konuşmasında resim çalıştayını yerinde görmek amacıyla geçtiğimiz aylarda Yenişarbademli Belediyesi'ni ziyaret ettiğini anımsattı. Tütüncü, "Ziyaretimde gördüğüm manzara muhteşemdi. Sanatı destekleyen bir belediye başkanı, o belediye başkanının sanata verdiği desteğe cevap verme dürtüsüyle o ilçeye gelmiş olan çok kıymetli sanatçılarımız. Şirin ve küçük bir belediye binası, başkanın makam odasına kadar tam bir sanat galerisi gibiydi" ifadesini kullandı. Tütüncü, ufku olan belediye başkanlarına örnek bir çalışma olması amacıyla sergiyi, Altın Portakal Film Festivali etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde açtıklarını kaydetti.

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra diğer davetlilerle kurdeleyi keserek sergiyi ziyarete açtı. Tütüncü, davetlilerle sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Başkan Tütüncü'nün yakasına belediyenin rozetini taktı ve flamasını hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Isparta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title