Haberler

Akbb'den Burdur'a Hizmet Gezisi

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, ve beraberindeki heyet,bölge ekonomisinin kalkınması için nelerin yapılabileceğini istişare etmek amacıyla Burdur’daki ilçe belediyelerini kapsayan 2 günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, ve beraberindeki heyet,bölge ekonomisinin kalkınması için nelerin yapılabileceğini istişare etmek amacıyla Burdur'daki ilçe belediyelerini kapsayan 2 günlük ziyaret gerçekleştirdi.

AKBB'nin, Başkan Hakan Tütüncü döneminde başlatılan bölge istişare toplantılarının 3'üncü turu Burdur bölgesiyle başladı. Burdur Bölge İstişare Toplantısı'nın 3'üncüsüne Ağlasun Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, istişare toplantısı kapsamında Burdur bölgesine 2 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi. Bölge ekonomisin gelişmesi için belediye başkanlarıyla tecrübe paylaşımında bulunan Başkan Tütüncü, Sagalassos antik kentinde, Salda Gölü'nde, Salda Kayak Merkezi'nde ve Asarcık Mesire Alanı'nda da incelemelerde bulundu.Tütüncü'ye ziyaretlerinde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce eşlik etti.

Sagalassos'u gezdi

Tütüncü, ilk olarak Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısına ev sahipliği yapan Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan'ı makamında ziyaret etti. Tütüncü ve beraberindekiler ziyaretin ardından bölge için önemli bir tarihi değer olan Sagalassos antik kentini gezdi. Tütüncü ve AKBB heyeti, geziden sonra Sagalassos Lodge ve Spa Otel'de düzenlenen Burdur Bölge İstişare Toplantısı'na katıldılar.

"Sagalassos'un turizmdeki payı artacak"

Toplantının açılış konuşmasına yapan Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, şunları söyledi: "Torosların eteğinde 4 bin nüfuslu küçük bir ilçeyiz. Önemli gelir kaynağımız tarım ve hayvancılıktır. Turizmden fazla miktarda yararlanamıyoruz. Sagalassos antik kentinde 20 yıldır devam eden bir kazı çalışması var. Sagalassos değerini turizmde ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. İlçemizde 1500'e yakın Antalyalının yazlıkçı olarak kalması da Ağlasun'a önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. İstişare toplantısını ilçemizde düzenlemesinden ve Sagalassos'un tanıtımına katkı vermesinden dolayı Başkan Tütüncü'ye ve heyetine teşekkür ederim."

"AKBB artık bir tabela kurumu değil"

Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında AKBB'nin son 3 yılda önemli buluşmalara ev sahipliği yapan bir kurum haline geldiğine dikkat çekerek, "Son 3 yılda Burdur'da istişare toplantısı düzenliyor olmamız bunun en önemli göstergelerinden birisidir. Artık AKBB bir tabela kurumu olmanın ötesine geçmiş, birlik üyesi belediyelerin problemlerini kendi aralarında müzakere ettikleri çok önemli bir kurum haline gelmiştir" dedi.

AKBB'nin, genel kurulunu geçtiğimiz Mayıs ayında yapıldığını anımsatan Tütüncü, "Yeni dönemdeki görev dağılımlarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki 3 yıllık zaman, AKBB'yi daha da ileriye taşıyacağımız bir dönem olacak. Kalıcı eserlerle, güçlenen ilişkilerle AKBB'nin, sesini, sözünü her yerde duyurmaya gayret edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Tütüncü Sagalassos'a hayran kaldı

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında Sagalassos antik kentiyle ilgili izlenimlerini de şu şekilde anlattı: " Ziyaretimizde Sagalassos gibi çok önemli bir değeri görme imkanımız oldu. Yaptığımız gezi ile antik kentin değerini, Ağlasun için önemini gördüm. Sagalassos, benim şu ana kadar görmüş olduğum antik kentler içerisinde en güzeli oldu. Bu antik şehrin, merkezi idarenin desteği ve yerel yönetimlerimizin ortaya koyacağı vizyonla bölgeyi kalkındıran, geliştiren bir unsur haline dönüşmesini temenni ediyorum. Bu ziyaretimizle belediyemize vermiş olduğumuz desteği hissettirmek istedik. Şahsım ve AKBB olarak her zaman Ağlasun Belediyesi'nin yanındayız."

"Belediyeden örnek çalışma"

Tütüncü, toplantının yapıldığı otelin, belediyenin yap-işlet modeli ile özel bir şirkete verdiği bir işletme olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Nezih ve konforu oldukça yüksek olan bir otelde toplantımızı yaptık. Böylesi yerler yapılmalı ki Sagalassos'a gelenler ilçenin ekonomisine katkı versinler. Eğer bir derdiniz varsa, eğer bir kavganız varsa, eğer hizmet üretmeye niyetliyseniz o zaman engelleri geçerek yolunuza devam ediyor ve güzel eserleri ortaya çıkarıyorsunuz. Eğer derdiniz iyi şeyler yapmak olursa engeller, bizi bağlayan değil, bizi başarıya motive eden unsurlar olur."

8 ayda 36 etkinlik

AKBB'nin son 8 ayda 36 ayrı etkinlik düzenlediğine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü," Birlik üyesi belediyelerimizin menfaatlerini ön plana çıkarmaya, belediyelerimizin menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Dinamik bir belediyeler birliğiyiz. Güzel işler yapmaya devam edeceğiz." diyerek konuşmasını tamamladı. Tütüncü ve AKBB heyeti, istişare toplantısının tamamlanmasından sonra Burdur Kemer Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Durmuş Erdem'den çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi alan Tütüncü, Ağarcık Mesire Alanı'nda incelemelerde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Sagalassos Akdeniz Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title