Haberler

Akbaş Gölet ve Sulama İnşaatının Yüzde 93'ü Tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Serik Akbaş Göleti ve Sulaması inşaat seviyesinin yüzde 93’e ulaştığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Serik Akbaş Göleti ve Sulaması inşaat seviyesinin yüzde 93'e ulaştığını söyledi.

DSİ 13. Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Serik Akbaş Göleti ve Sulaması inşaat alanında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi alan Özgür, "Sulama şebekesi ve sanat yapıları ile Memba batardosu tamamlanan ve toplamda 715 bin metreküp gövde dolgusunun yüzde 86'sı tamamlandı. Serik Akbaş Gölet ve Sulama inşaatında seviye yüzde 93 ulaştı" dedi.

ANTALYA SERİK AKBAŞ GÖLETİ VE SULAMASI

Serik'in Koca Dere üzerine yapılan Akbaş Göleti ve Sulaması kapsamında Serik İlçesi Akbaş ve Karataş Köylerindeki 7 bin 300 dekar tarım arazisinin borulu sistemle sulanacağını kaydeden Özgür, "Antalya Serik Akbaş Göleti Kil Çekirdekli Geçirimli Dolgu tipinde yapılmaktadır. Göletin Gövde Yüksekliği 30,30 metre ve Kret Uzunluğu 469,50 metre'dir. Göletin Gövde Dolgu Hacmi 715 bin 582 metreküp ve Göl Hacmi ise 5,39 milyon metreküp'tür. Projesi kapsamında, batardo dolgusu ve sulama hattının 41bin 131 metrekare'lik kısmı tamamlanmış olup, Göletin gövde dolgusu çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title