Haberler

Akbank'tan Kobi'lere "Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler"

Akbank, KOBİ'lere bankacılık işlemlerini avantajlı şekilde yapabilmeleri için "Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler"i hazırladı.

Akbank, KOBİ'lere bankacılık işlemlerini avantajlı şekilde yapabilmeleri için "Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler"i hazırladı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, KOBİ'lere yaptıkları bankacılık işlemlerine uygun tarifeyi seçerek sabit ücret ödemelerine imkan sağlayan "Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler"i sunuyor. KOBİ'ler böylece bankacılık işlemleri için ne kadar ücret ödeyeceğini baştan biliyor.

Esnaf ve KOBİ'lerin en çok yaptıkları bankacılık işlemleri göz önünde bulundurularak oluşturulan bu tarifeler ile farklı seçenekler sunuluyor. KOBİ'ler, bu tarifelerle havale, EFT, çek/senet tahsilatı, çek karnesi, hesap cüzdanı/hareketi yazdırma gibi bankacılık işlemlerinin her biri için ayrı ayrı ücret ödemiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, esnaflığın Türkiye'de temel olarak bir meslekten daha çok bir kültür olduğunu vurguladı. Kendilerinin de Akbank olarak ürünlerini yalnızca esnaf ve KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değil, aynı zamanda onlarla aynı dili konuşup, aynı kültürün bir parçası olacak şekilde tasarladıklarını bildiren Oğuz, şunları kaydetti:

"Esnaf ve KOBİ'lere yönelik tüm yeni ürün ve hizmetlerimizi onlara danışarak geliştirdik ve müşteri ihtiyaçlarına uygun birçok çözüme imza atmaya devam ettik. KOBİ'lerimiz, işlerini yaparken mal alımı, sabit ödemeler gibi birçok maliyet karşılarına çıkıyor. Tüm bu ödemeleri yaparken bir yandan da dişlerinden tırnaklarından artırarak büyümeye çalışıyorlar. Biz de bu gerçekten hareketle KOBİ'lerimizin hayatını kolaylaştıracağına inandığımız bir ürünü daha hayata geçirdik.

Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler ile KOBİ'lerimiz havale, EFT, çek karnesi, çek tahsilatı gibi bankacılık işlemlerinden belli adetlerde aylık, 6 aylık veya yıllık ücret karşılığı yararlanabilecekler. KOBİ'ler, bu tarifeler ile yapacakları her işlem için ayrı ücret ödemeyecek ve bankacılık işlemleri için ödeyeceği ücreti baştan bilecek. Böylece, hesabını net bir şekilde yapabilecek. Kendi yaptıkları işlemlere göre belirleyeceği çok hesaplı tarifeler ile kazançlı çıkacak."

Müşterilerinin, işlem sıklığı, ürün ve kanal kullanımlarına göre de ihtiyaçlarına en uygun tarifeyi seçebileceğini belirten Oğuz, şu açıklamalarda bulundu:

"Örneğin işlemlerini daha çok internetten yapanlar için KOTA Direkt, satışlarını ağırlıklı POS ile gerçekleştirenler için KOTA POS veya çok yüksek montanda işlem yapanlar için KOTA Yıllık tarife seçeneklerini sunuyoruz. Ağırlıkla tercih edilen KOTA Esnaf Yıllık tarifesinde ise baştan tek bir ücret ödenerek Akbank Şubelerinden 60 adet TL havale, TL EFT ve çek tahsilatı yapılabiliyor, 1 adet 10 yapraklı çek karnesi alınabiliyor ve ayrıca hesap işletim ücreti muafiyeti sağlanıyor. Müşterilerimiz KOBİ tarifelerine, Akbank şubelerinin yanı sıra Akbank Direkt İnternet'ten de başvurabilecekler."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Oğuz Türkiye Akbank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title