Haberler

Akbank Sanat Kapılarını Mizahseverlere Açıyor

Güncelleme:

Akbank Sanat, mizah dünyasının inceliklerini keşfetmek, hayatı farklı bir bakış açısı ile yorumlamak isteyen herkes için yeni bir etkinlik dizisi başlatıyor.

Kasım ayı boyunca mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Akbank Sanat Mizah Buluşmaları başlıyor.

Bir ay boyunca her Çarşamba 19.30 - 21.30 saatleri arasında Türk mizahının usta isimlerinin konuk olacağı söyleşiler, 5 Kasım'da Atilla Atalay ile başlıyor. Bu söyleşide, Türk mizah yazarlığı tarihinin köşebaşlarından biri olarak kabul edilen "Sıdıka" karakterinin yaratıcısı Atilla Atalay, mizah yazıcılığının sosyal ve ruhsal karmaşasını analiz ederek, 1870'den beri bir İstanbul geleneği olan mizah dergilerinin ve adeta dergilerde büyüyen mizahçı yazar kuşağının temsilcisi olmanın derinliklerine dalacak.

Yeni kuşak karikatüristler arasında en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen Uykusuz dergisi çizeri Cihan Ceylan, 12 Kasım 2014, Çarşamba günü konuk olacağı Akbank Sanat Mizah Buluşmaları'nda genç kuşağın karikatürle ilişkisini ve sokağın nabzını anlatacak. "Espri" denen nesnenin değişken algı kodlarını pratik deneyiminin süzgecinden geçirecek.

Günümüz Türk mizah dünyasının en önemli isimlerinden biri olan usta sanatçı Ata Demirer, 19 Kasım 2014, Çarşamba günü gerçekleşecek bol kahkaha vaad eden söyleşisinde yazar ve oyuncu olarak sinema, sahne, televizyon ve müzik macerasını, mizah tekniği ile piyasa koşulları bağlamında hikayeleştirerek modern meddahlığın haleti ruhiyesini anlatacak.

Akbank Sanat Mizah Buluşmaları'nın son konuğu ise; Türk sinemasının en önemli kadın komedi oyuncuları arasında yer alan Demet Akbağ. Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ve FIBRESCI Ödüllü filmi "Kış Uykusu" ile kariyerine yeni bir boyut kazandıran başarılı sanatçı, 26 Kasım 2014, Çarşamba günü oyunculuğun ve güldürme sanatının inceliklerini kendi bakış açısıyla izleyicilere aktaracak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Özdemiroğlu Atilla Atalay Akbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title