Haberler

Akbank Sanat Caz Günleri

Cezayirli sanatçı Karima Nayt, yaylı çalgılar dörtlüsü BİS Quartet eşliğinde Akbank Sanat Caz Günleri'nde sahne aldı.

Cezayirli sanatçı Karima Nayt, yaylı çalgılar dörtlüsü BİS Quartet eşliğinde Akbank Sanat Caz Günleri'nde sahne aldı.

Akbank Sanat'ta hayranlarıyla buluşan Nayt, konserde, "Quoi d'Autre?" isimli albümünden eserler seslendirdi.

Sanatçıya bendir ve perküsyonda Youcef Grim, gitarda Olle Linder, basta Andreas Unge, bandoneonda Mikael Augustsson, perküsyonda ise Fredrik Gille eşlik etti.

Dünya çapındaki festival ve sahnelerde, şarkıcı ve dansçı olarak yer alan Nayt, 16. Uluslararası Kahire Deneysel Tiyatro Festivali'nde, Mohamed Shafik'in "Masada Wagner'i dinlerken" eserinde gösterdiği performansla "En İyi Kadın Aktris Ödülü"ne layık görüldü.

Kahire'nin dinamik kültürel hayatından etkilenen sanatçı, Kahire Operası modern dans topluluğunda solo dansçı olarak yer aldı. 13 farklı karakter hakkında 13 şarkı içeren "Quoi d'Autre?" isimli solo albümünü İsveç'te hayranlarının beğenisine sunan sanatçı, 2013'te İsveç Folk ve Dünya Müziği Ödülü Yarışması'nda, "Yılın En İyi CD'si Ödülü"nü kazandı.

Şarkılarını Cezayir Arapçası, klasik Arapça ve Fransızca dillerinde yorumlayan Karima Nayt, tüm bestelerini kendisi yazıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahire Akbank İsveç Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title