Haberler

Akbank Caz Festivali 25. Yılında 25.000 Kişiyi Ağırladı

Güncelleme:

Akbank Caz Festivali, zengin programı ve müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getiren etkinlikleri ile 25. kez şehri cazın farklı renkleriyle kucakladı.


Festival boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon Bomonti, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin de bulunduğu 16 ayrı mekanda 55 konser, 4 panel, 13 atölye gerçekleştirildi ve yaklaşık 200 müzisyen ağırlandı. Festival kapsamındaki konser ve etkinliklere 11 gün boyunca toplam 25.000 cazsever katılım gösterdi.

25. Akbank Caz Festivali'nden Çarpıcı Notlar

Festivalin 25. yılına özel olarak bu sene sanat ve müziği birleştiren yepyeni bir projeye imza atan Akbank Sanat, ülkemizin en önemli illüstrasyon sanatçıları arasında yer alan 9 özel ismin hazırladığı İllüstrasyonlar ile Akbank Caz Festivali'nin 25 Yılı projesi ile festivalin 25 yıllık tarihine sanatsal pencereden retrospektif bir bakış sundu.

25. Akbank Caz Festivali, güçlü vokalinin yanı sıra 100'den fazla şarkısı ile cazın en yaratıcı bestecilerinden biri olan Carmen Lundy'nin 21 Ekim 2015, Çarşamba günü The Seed'de gerçekleştirdiği açılış konseri ile başladı.

· 25. Akbank Caz Festivali'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da müzik severler büyük ilgi gösterdi. Aralarında; John Scofiled & Joe Lovano, David Murray ve Kerem Görsev'in konserlerinin de yer aldığı pek çok etkinliğin biletleri konserden günler önce tükendi

· 25 yılında her zamanki gibi caz dünyasının usta isimlerini ağırlayan Akbank Caz Festivali, tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn, kendine özgü bir tarzı olan ve dünyanın sayılı davulcuları arasında gösterilen Manu Katché, 20 yıl sonra tekrar aynı sahneyi paylaşan cazın iki büyük ismi John Scofiled & Joe Lovano, caz tarihine adını yazdıran Grammy ödüllü efsane gitarist Bill Frisell, 43 albümü bulunan Amerikalı trompetçi Dave Douglas ve günümüzün en çok takip edilen caz piyanistlerinden olan Amerikalı Aaron Goldberg konserleri ile bu sene de takipçilerine tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi yaşattı.

Gençlerin büyük bir merakla beklediği caz severlerin elektronik müziğe bakışlarını değiştirmelerine neden olan ünlü bas gitarist Tom Jenkinson, sıradışı projesi Squarepusher ile 25. Akbank Caz Festivali'nin unutulmaz performanslarından birine imza attı.

Akbank'ın kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında uzun yıllardır çalışanları ile sürdürdüğü gönüllülük projelerine 25. Akbank Caz Festivali'nde bu yıl gençler de dahil oldu. "Şehrin İyi Hali" ismiyle toplum yararına projelerde gönüllü olan 400 üniversiteli, 30 Ekim günü Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen Belle & Sebastian konserini en ön sıradan, kendilerine ayrılan özel bir bölümden izleme imkanı buldu.

Akbank Caz Festivali'nin 25. yılı için ayrıca özel bir CD ve plak hazırlandı.

Zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch'lar, Liselerde Caz Atölyeleri ile yine dopdolu geçen 25. Akbank Caz Festivali, artık bir festival klasiği haline gelen Kampüste Caz konserlerine bu yıl da devam ediyor. Türk Caz müziğinin en beğenilen isimlerinden olan Elif Çağlar, 4-13 Kasım tarihleri arasında Çanakkale, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Kayseri ve Ankara'da düzenlenen Kampüste Caz konserleri kapsamında cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturuyor.

· Festivalin büyük ilgi gören "Liselerde Caz Atölyeleri" sekiz ayrı okulda ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca gençler, M. Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Ediz Hafızoğlu ile bir araya gelerek hem caz müziğini ve enstrümanlarını yakından tanıma fırsatı, hem de sohbet etme fırsatı buldu.

· Festival kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi'nde 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen Kerem Görsev ve 27 Ekim Salı günü gerçekleştirilen Jülide Özçelik konserleri ViV Live üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Caddebostan Volkswagen Akbank Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title