Haberler

Akbaba Kestane Balı Festivali Beykozluları Buluşturdu

Güncelleme:

Beykoz Akbaba Köyü'nde düzenlenen Kestane Balı Festivali, Beykoz Kaymakamı ve Beykoz Belediye Başkanı'nın katılımıyla gerçekleşti.

Beykoz Akbaba Köyü'nde Kestane Balı Festivali düzenlendi. Festivale, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, İstanbul İl Arı Yetiştirici Birliği Başkan Yardımcısı Nimet Çavuşoğlu, Beykoz Tarım Müdürü İbrahim Özdemir, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Festival de açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Yüksel Kılıç, "Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır. İl, il dolaşıp bize bu hizmetleri sunan arı yetiştiricilerine de çok şeyler borçluyuz. Beykoz da 300'e yakın arıcımız ve 12 bin tanede kovanımız var… Bunun hesabını yaparsak Beykoz da tonlarca bal üretiyoruz" dedi.

Yüksel Kılıç, yakın bir tarihte "Dünya Arıcılar Derneği" yetkililerinin Türkiye'ye geldiğini ve 2017 yılında Dünya Arıcılar Derneği Kongresi'nin Beykoz da yapılacağını ve bunun kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Başkan Çelikbilek: "Her yıl 4500 kovan dağıtacağız"

Festivalde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'te, Bal Festivali'ni Beykoz'da kendilerinin başlattığını ve festivali devam ettireceklerini ifade ederek, "Belediye Başkanı olarak arıcılığa destek vereceğimin buradan sözünü veriyorum. Eğer yılda 4500 kovan almayı hak eden arıcılar gelir ise bizlerde her yıl 4500 kovan dağıtacağız, söz veriyorum. Beykoz Belediyesi kayıtlarına alacağız bunu, ben olursam sizlere balı ben dağıtacağım olmazsam bile dağıtmayanların yakasına yapışmazsam ahtım olsun" ifadelerini kullanan Başkan Çelikbilek, 2017 de Dünya Arıcılar Kongresi'nin Beykoz da yapılacak olmasını büyük bir fırsat olarak değerlendirdi.

Kaymakam Erdoğan: "Arılardan ders almalıyız"

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan'da konuşmasında, "Arıdan ders almamız gerekir, ama maalesef almıyoruz, arıları refleks olarak hemen öldürmeye çalışıyoruz, zarar verdiğini düşünüp onun bize sağladığı güzel besin maddelerini yok ediyoruz. Halkımızdan üretmeye ve üretene özen göstermesini rica ediyorum. Balı bal olarak yemek istiyorsak balı yapana değer vermeliyiz" dedi.

En İyi Bal Hikmet Burnacıoğlu Peteklerinden Çıktı

Programda Bal Güzeli ve Bal Yeme yarışmaları da yapıldı. Bal Güzeli küçük Balımsu Özdemir seçilirken, Bal Yeme yarışmasını küçük Batuhan kazandı. Arıların faydalarının anlatıldığı şiirler okundu. Akbaba Köyü İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunu ekibi zeybek gösterisi sergiledi.

Arıcılık Firmalarının yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen en iyi bal yarışmasında dereceler şu şekilde oluştu:

1. Hikmet Burmaoğlu,

2. İbrahim Mumcu,

3. Akif Baş,

4. Mehmet Ali Dilmaç,

5. Cafer Yıldız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Erdoğan İbrahim Özdemir Beykoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title