Haberler

Akaydın, Başbakan Erdoğan'a Yanıt Verdi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın, "Antalya fetret dönemi yaşıyor." sözlerine yanıt verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Antalya fetret dönemi yaşıyor" sözlerine yanıt verdi.Akaydın, 'Fetret merkezi hükümette ve onun yandaşlarında mı yoksa bizde mi' Antalya'da mı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde mi bu son yaşananlardan belli" dedi.

Başkan Akaydın, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Hurma Atıksu Tesisleri içerisinde kurulan Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarı'nın tanıtımını yapmak amacıyla basın gezisi düzenledi. Başkan Akaydın, gezinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MAHKEME-İ KÜBRA'YA KALMADAN YAŞANDI

Başbakan Erdoğan'ın 'Antalya fetret dönemi yaşıyor" sözüne yanıt veren Başkan Akaydın, 'Başbakan, bir şey daha söyledi, kumsallardan bahsetti. Biz Antalya'nın eşsiz güzellikteki kumsallarıyla çok mutluyuz. Fetret devrine de verilecek en iyi cevap; son bir ayda Türkiye'de, hele hele bugün yaşananlar. Fetret merkezi hükümette ve onun yandaşlarında mı yoksa bizde mi, Antalya'da mı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde mi' Bu son yaşananlardan belli" diye konuştu.

"Belliydi bu çorabın söküleceği" diyen Akaydın, şöyle konuştu:

"Hüseyin Çelik'in lafıyla; Mahkeme-i Kübra'ya kalmaksızın bunların yaşanacağı çok belliydi. Önce onlara cevap versin sayın Başbakan. Bu üç bakan oğlu, kendisi ve çocuklarının mal varlığında yaşanan hızlı yükselişler. Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan enişte- kayınpeder işi, Şaban Dişli, Deniz Feneri davası, bunların hepsi cevapsız duruyor. Eşittir bunların hepsi fetret. Bizim yaşadıklarımız da kumsalların mutluluğu."

TÜREL'İN ADAYLIĞI SÜRPRİZ OLMADI

Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Menderes Türel olarak açıklanmasını ise 'Vatanımıza, milletimize, Antalyamıza hayırlı olsun. Benim yarışmakta alışkanlığım olan bir arkadaşımız" diye değerlendiren Başkan Akaydın, Türel'in adaylığının kendisi için sürpriz olmadığını ve Türel'e başarılar dilediğini ifade etti. Kendisinin adaylığının kesinleştiğine ilişkin söylentilere de yanıt veren Başkan Akaydın şöyle devam etti:

'Doğru değil, kesinleşmedi. Kulislerde konuşuluyor. Sanıyorum bir hafta 10 gün içinde ilan edilecek. Genel başkan sanıyorum büyükşehiri açıklamayacak. Bendeki bilgilere göre, 3-5 ilçemizi açıklayacak. Herhalde büyükşehir en geç ocak başına kadar açıklanır. Bu konuda hiçbir şeyim yoktur. Bir kulisim, bir lobi faaliyetim yoktur. Bir endişem yoktur, ben belediye başkanlığı yapıyorum. Yarın aday olsam da bu hizmeti 1 Nisan'a kadar devam ettireceğim, olmasam da devam ettireceğim."

BAŞBAKAN KİBARCA TEHDİT EDİYOR İDDİASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretinde 'Hizmet almak istiyorsanız, iktidara oy verin" şeklindeki açıklamaları da sorulan Başkan Akaydın, Başbakan'ın iktidarı kibarca tehdit unsuru olarak kullandığını dile getirdi. Bu açıklamanın partizanlık olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın, 'Demokrasi ile ilişkisi yoktur. Halkın tercihidir. İddia ediyorum Büyükşehir Belediyesi bizim dönemimizde Antalya'ya yapılacak en büyük yatırımları yapmıştır" dedi.

Başkan Akaydın, "Bizim buradaki en büyük üstünlüğümüz, ranta dayalı vahşi şehircilik anlayışından öte insana dayalı, insan odaklı, insanı kucaklayan belediyecilik anlayışını yürütüyoruz. Bu anlayışa da Başbakanın sahip olmadığını, Gezi Parkı, İstanbul'a yaptığı katliamlar gösteriyor. Bütün engellemelere rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi 5 yılda belediyecilik tarihine damga vuracak eserleri bir bir hizmete açmıştır" diye konuştu.

ADAY OLMAMAK DÜNYANIN SONU DEĞİL

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmemesi durumunda bir B planı olup olmadığı sorusuna, '1 Nisan'a kadar Antalya'ya hizmet etmek. Sonra kendime bir hizmet alanı bulurum" diye yanıt veren Başkan Akaydın, aday olmamasının kendisi için dünyanın sonu anlamı taşımadığına dikkati çekti.

ADAYLIK BAŞVURUSU İÇİN EVİMİ SATTIM

Basın mensuplarının mal varlığına ilişkin sorusu üzerine konuşan Başkan Akaydın, 'Her zaman açıklayabilirim. Türkiye'de mal varlığı iktidarda olduğu dönemde gerileyen nadir politikacılardan biriyim. Partimin istediği 15 bin liralık adaylık başvurusunu kardeşlerimle ortağı olduğum bir dairemi satarak ödedim. Her politikacının çoluğu çocuğu yurtdışı ve Kıbrıs bankalarındaki mal varlığını açıklamalarını dilerim" dedi.

KONYAALTI'NIN GÜVENLİĞİ BİTMİŞTİR

Konyaaltı sahilinin son durumuyla ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Akaydın, 'Ben yarın Konyaaltı sahilinde harem- selamlık alanlar yaratılacağından korkuyorum" dedi. Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesinin zorunlu olduğunu, ancak seçime 3 ay kala yıkıldığını vurgulayan Başkan Akaydın, '15 sene önce orada fuhuş, uyuşturucu, darp, gasp vardı. Şimdi seçime kadar Konyaaltı Sahili'nin güvenliği ve temizliği bitmiştir. Halk bunu Büyükşehirden bulacaktır. Seçimi biz kazanırsak zihniyetiyle AKP'li belediyelere verilecek. Ben ya da CHP kazanırsa herhalde bir yandaşa peşkeş çekilecek. Çünkü o sahili Defterdarlık işletemez. Önümüzdeki sezon kaybedilmiştir. 6 tane mavi bayrağı var, tek tek alınacak. Bu Antalya'ya yapılacak en büyük ayıptır. Suçlu olarak valiyi görmüyorum ama bir Antalya milletvekili vardır. İçişleri Bakanı bile devreye girmiştir, 'yıktırma' diye. Vali bey 'gücüm yetmiyor' demiştir. Konyaaltı sahili en az siyaseten 1 yıl kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

--- KUTU ---

TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ YOK

Hurma Atıksu Tesisleri'nde hizmete giren Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarı hakkında bilgi veren Başkan Akaydın, 5 milyon liraya mal olan laboratuarın Akdeniz'e bırakılan atık sulardaki ağır metal, tarım ilacı gibi kalıntıları izleyeceğini ifade etti. Akaydın, 'Denizleri tehdit edebilecek havzalardaki tehdit unsurlarını bile izleyebilecek bir laboratuvar. Antalya'nın çevre ve halk sağlığı açısından geleceği. Türkiye'de bir örneği olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Akaydın Konyaaltı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title