Haberler

Akaydın: Alnım Ak, Gözüm Tok

Güncelleme:

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın,"Dünya ve ahirette veremeyeceğim hesabım yok" dedi.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediye önünde seçimlerle ilgili konuştu. Çok şaibeli bir seçimi geride bıraktıklarını anlatan Akaydın, şunları söyledi: "Bu konuşmam sizlere hitaben bir veda konuşması olabilir. Eğer öyleyse ben bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapmak isterdim." Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yerel seçimlerle ilgili belediye önünde bir açıklama yaptı. Vatandaşlara seslenmesinin önemli nedenlerinden birisinin yapılan yanlışları anlatmak olduğunu belirten Akaydın, şöyle konuştu: "Bugün burada sizlere seslenmek istememin en önemli nedenlerinden biri de 30 Mart'tan bu yana yaşadıklarımızı ve oylarımıza sahip çıkmak için neler yaptığımızı anlatmaktır. Belediye çalışanlarımıza şahsıma yöneltilmiş iftira saldırı ve şiddet eylemlerinden duyduğumuz dehşet ve acıyı anlatmaktır."

"DEMOKRASİ FACİASI"

Seçim sürecinde yaşadıklarının Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş olaylar olduğunu belirten Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim sürecinde yaşadıklarımız Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi faciasıdır. Ne yazık ki bunu sadece Türkiye değil tüm dünya yakından izlemiştir. Dün İngiliz gazetesi The Times 'Sahte demokratlar kendi mezarlarını kazarlar' diye yazdı. Türkiye'nin ileri demokrasi sorunları hepimizin malumudur."

"ÇOK ŞAİBELİ VE KARANLIK BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTIK"

30 Mart gecesi ve devamını izleyen dört gün boyunca yaşananları anlatan Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Çok şaibeli ve karanlık bir seçimi geride bıraktık. Kul hakkı yemenin acıklı örneklerini 17 Aralık sonrasında görmüştük. 30 Mart'ta oy hakkımız gasp edildi. 3 Nisan 2014 tarihi Antalya'nın tarihine Büyükşehir Belediyesinin baskına uğradığı ve çalışanlarının darp edildiği gün olarak geçti.

Seçim gecesi İstanbul'un oy sayım hızı nasıl hızlıca ilerlerken Antalya'nın ki üç saat boyunca nasıl yerinde saydığını izlediniz."

"YAKILANLAR ARŞİV DEĞERİ TAŞIMAYAN EVRAK YIĞINI"

Akaydın, büyükşehir belediyesine ait evrakların yakılması ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Her kamu kuruluşunda farklı evraklar vardır. Hepsi resmi yazışma niteliğinde değildir. Hepsinin raf ömrü farklıdır. Resmi yazışmalar 5 yıl süreyle saklanır. Belediye başkanının odasında arşiv değeri taşımayan evraklar kağıt yığını oluşturur. Görev devrine hazırlandığınız zaman tasnif edersiniz gerekli gördüklerinizi arşive gönderirsiniz. Gerekmeyenleri de odayı temiz teslim etmek adına imha edersiniz. Bu doğal ve rutin bir işlemdir. Bu işlemi 'Yolsuzluk evraklarını yakıyorlar' diye teşhir etmeye kalkışmak ve belediyeye baskın düzenlemek tek kelimeyle eşkiyalıktır."

Sözlerini "Benim alnım ak gözüm tok" diyerek sürdüren Akaydın, "Dünya ve ahirette veremeyeceğim hesabım yok. Seçim hilelerini örtmeye çalışıyorlar.Bizim dönemimizde Antalya Büyükşehir Belediyesi Sayıştay Baş Denetçisi Mustafa Akyol tarafından defalarca denetlenmiştir. Raporları önerileri bize ışık tutmuştur. Gönlüm ister ki o baş denetçi, Menderes Türel'in genel sekreteri olur ve aynı titizlikle onları denetleyip yönlendirir." Akaydın konuşmasını, "Bu konuşmam sizlere hitaben bir veda konuşması olabilir. Öyleyse eğer, ben bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapmak isterdim" şeklinde tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

erhanyibiruk@hotmail.com:

dünyadan belki yırtarsın ama ahiret konusunda icki festivallerinden çok darbe yersin.. ama Allah affetsin..

18
3
yanıtYanıtla
akpasdf@hotmail.com:

nerden biliyon

yanıt0
yanıt0
ramotatrcom40@hotmail.com:

ula benim 5 tlmi çaldın halk karrta haram olsun

12
3
yanıtYanıtla
HASANahmet.duygu@hotmail.com:

sevgili mustafa akaydın yaktınız evraklar fotokopi değil gerçek ıslak imza biliyorsan ıslak imza nedir. senin elin o kağıtlara değmiş. utanmadan (Dünya ve ahirette veremeyeceğim hesabım yok) OKADAR KENDİNE GÜVENİYORSUN.

14
1
yanıtYanıtla
ahmetantakya-meydan@hotmail.com:

SANA Bİ ESED BİDE YANDAŞLARI YANİ DHKPC Lİ CHP LİLER İNANIR

11
2
yanıtYanıtla
Ş.ŞAMİLhkadir_23@hotmail.com:

TAM BİR CHP F TİPİ ÖRGÜT KLASİĞİ.BU NE PİŞKİNLİK.YURT DIŞI YASAĞI GELDİ KAÇAMADI.YA UTANMAZ ADAM SEÇİM AREFESİNDE O KADAR EVRAK YAKMAK NİYE.BİRDE SEN AHİRET İNANCINI PEK BİLMEDİĞİN ANLAŞILIYOR.HIRSIZLIK İSLAM DİNİNDE BÜYÜK GÜNAHTIR.AMA SİZİN ALIŞKANLIKLARINIZ.NASIL AHİRET İNANCINIZ SA ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ.AMA HERALDE F TİPİ ÖRGÜT ÜN VATANA İHANET İÇİN HERŞEY MÜBAH TEZİNİN İNZNCINDASIN SENDE .NE DİYELİM.AKİBETİN BELLİ SENİN

11
2
yanıtYanıtla
ayhan kayaaydo_bey@hotmail.com:

belediyedeki evrakları niye yaktırıyorsun onu açıkla

8
4
yanıtYanıtla
CESİtayyarkarakaya58@hotmail.com:

ANLIN AK KARNIN TOK İSE NEDEN YAKTIN. SÖYLEDİĞİN GEREKÇE HİÇ BANA UYGUN GELMEDİ.SAHİ NEDEN YAKTIN VEYA YAKTIRDIN O BELGELERİ.YAKMASAN OLMAZMIYDI ?

11
1
yanıtYanıtla
hamza.gurbuz_85@hotmail.com:

Tipinden beli ne oldugu anlat anlat belki inana olur sana

7
4
yanıtYanıtla
KOMANDO34avmevsimi.34@hotmail.com:

sen git bira festivali düzenle senin allahla ne işin olabilirki

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title