Haberler

Akat Mahalle Meclislerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Şeyh Şamil, Muradiye ve Kaynartepe mahallelerinde Özgür Yurttaş Derneklerini ziyaret etti.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, belediye meclis üyeleri ve idari birimleriyle birlikte Şeyh Şamil, Muradiye ve Kaynartepe mahallelerinde Özgür Yurttaş Derneklerini ziyaret etti.

İlk ziyaretini Şeyh Şamil Mahallesi Özgür Yurttaş Derneğini gerçekleştiren Akat, burada dernek yöneticileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Özelikle son dönemde Şeyh Şamil Mahallesi'nde yoğunlaşan gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken Akat, hükümetin bir yanda barış diye toplumu oyaladığını diğer yandan ise Kürt siyasi hareketin altını oyma çabası içerisine girdiğini söyledi. Şeyh Şamil mahallesine yönelik karanlık senaryoların devreye konulmak istendiğini dikkat çeken Akat, bu konuda mahalle halkın uyanık ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.


Şeyh Şamil Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği'nden ayrılan Akat ve beraberindekiler daha sonra Muradiye Özgür Yurttaş Derneğine ziyaret gerçekleştirdi. Burada dernek yöneticileri ile görüşen Akat, dernekte bulunan Kobani'li ailelerle de görüştü. Dernekten ayrılan Akat ve beraberindekiler mahallede esnaf ziyaretleri gerçekleşti. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılan Akat, esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.


Daha sonra Kaynartepe Özgür Yurtaş Derneğine geçen Akat, burada dernek yöneticileri ile bir araya geldi. Dernek yöneticilerin mahalle sorunları ile ilgili sorunlarını dinleyen Akata, sorunlarını çözümü konusunda dernek ile ortak çözüm üreteceklerini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Birsen Kaya Akat Özgür Yurttaş Diyarbakır Muradiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title