Haberler

Akasya Acıbadem'de Sanat Dolu Bir Gece Yaşandı

Güncelleme:

Akasya Acıbadem, unutulmayacak bir sanat projesini hayata geçirirken, arşiv ve belge niteliği taşıyan sanat kitabına konu olan Türk resim ve heykel sanatının yaşayan 12 önemli ismin katılımıyla özel bir gece düzenledi.

Gecede sanatçılara teşekkür plaketleri ünlü gazeteci Doğan Hızlan tarafından sunuldu. SAF GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral'ın ev sahipliğinde gerçekleşen gece, özel anlara sahne oldu. Geceye Yahşi Baraz, Dağhan Özil, Maria Kılıçlıoğlu gibi isimler de katıldı.

Akasya Acıbadem kuruluşunun birinci yılını çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle kutlarken, belge ve arşiv niteliği taşıyan önemli bir çalışmayı da hayata geçirdi; "12 Sanatçı 12 Söyleşi". Bu çalışma Akasya'nın birinci yıl kutlamaları kapsamında kitap haline getirilerek sanata adanmış serüvenlerin ilk ağızdan kayda geçirilmesini sağlıyor.

Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhan Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Bubi ve Bedri Baykam'ın dahil olduğu belgesel; yaşayan Türk resim ve heykel sanatçılarının önde gelen isimleriyle atölyelerinde, kamera karşısında yapılan yaklaşık ellişer dakikalık söyleşileri kapsıyor. Sanatçılarla söyleşileri Yalçın Sadak ve Lütfiye Bozdağ gerçekleştirdiler. Söyleşiler, gelecek kuşaklara yazılı bir belge olarak da kalabilmesi için kitap haline getirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğan Hızlan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title