Haberler

Akaryakıtlarını "Melahat Hanım"Dan Alıyorlar

Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyündeki akaryakıt istasyonunda pompacı olarak bir kadının çalışması, görenleri şaşırtıyor Melahat Ordukaya: "İşimi severek yapıyorum" İstasyondan akaryakıt alan Sezer: "Her istasyonda kadın görevli olmalı"

ÖZGÜN TİRAN - YILMAZ ORUÇ - Lüleburgaz İlçesine bağlı Ertuğrul Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Melahat Ordukaya, görenleri şaşırtıyor.

İstasyonda iki aydır çalışan 46 yaşındaki Ordukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine çalışmak istediğini söylediğini, eşinin de kendisine akaryakıt istasyonuna eleman arandığını ifade ettiğini belirtti.

Dilekçeyle müracaat ederek işe başvurduğunu dile getiren Ordukaya, "İşe başvurduğumda herkes, 'Yapabilecek misin?' diye soruyordu. Taşın altına elimi koydum ve işimi severek yapıyorum. İnsan elinden gelen her işi yapmalı, çalışmalı. Çalışırsan Allah yardım eder. Evde oturmakla hiçbir şey olmuyor. Azimli olmalı ve çalışmalıyız" dedi.

Ordukaya, bu kadar değişik bir iş ortamında ilk kez çalıştığını vurguladı. İşini çok sevdiğini ve hiç zorlanmadığını belirten Ordukaya, "İş ortamına bir bayan eli değince daha dikkatli, disiplinli oluyor. Erkeklere göre daha dikkatliyiz. İşe ilk başladığımda şaşıranlar oldu. Gün geçtikte erkeklerin tepkisi de olumlu yönde olmaya başladı. Her işe kadın eli değmeli. İki aydır çok huzurlu bir iş ortamına kavuştum" diye konuştu.

Enver Ordukaya da eşinin çalışmasına her zaman destek verdiğini belirterek, eşinin işini çok sevdiğini ve mutlu olduğunu kaydetti.

"İşini itinayla yapıyor"

Akaryakıt istasyonundan traktörüne yakıt alan Mehmet Sezer ise köylerinde ilk kez bir kadının akaryakıt istasyonunda çalıştığına şahit olduklarını söyledi.

Melahat Ordukaya'nın kendilerini güler yüzle karşıladığını belirten Sezer, "Melahat kızım işini itinayla yapıyor. İstasyona geldiğimizde bizimle sohbet ediyor, güler yüz gösteriyor. Her istasyonda kadın görevli olmalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sezer Lüleburgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title