Haberler

    Akaryakıt Tüketicileri Derneği (Atd) Kuruldu

    Türkiye'de akaryakıt tüketicilerinin haklarının korunarak uluslararası standartlara ulaştırılması amacıyla Akaryakıt Tüketicileri Derneği (ATD) kuruldu.

    Türkiye'de akaryakıt tüketicilerinin haklarının korunarak uluslararası standartlara ulaştırılması amacıyla Akaryakıt Tüketicileri Derneği (ATD) kuruldu.

    Geçtiğimiz Ocak ayında kuruluşunu tamamlayan, İstanbul Valiliği tarafından da Dernekler Kütüğüne kaydedilerek faaliyetlerine başlayan dernek, tüketicilerin beklenti ve taleplerine göre oluşturulacak çalışma grupları aracılığıyla, sorunlarının kamuoyu gündemine taşınması ve çözümü yönünde çalışmalarını sürdürecek.

    Türkiye'de akaryakıt tüketimi her geçen gün artarken, sayısı 18 milyonu aşan tüketici tarafında kullanıma yönelik sorunlar da bir o kadar artış gösteriyor. Özellikle satış fiyatlarının dünya piyasalarının çok üzerinde seyretmesi, akaryakıt üzerindeki ağır vergi yükü, piyasadaki düşük kalitedeki madeni yağların denetim zorluğu gibi konular tüketiciler açısından en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uluslararası alanda kabul gören akaryakıt tüketici haklarının Türkiye'de uygulanmaması da, tüketicilerin memnuniyetsizliğine çözüm noktasında sınıfta kalıyor. Akaryakıt tüketicilerin haklarının korunarak uluslararası düzeye ulaştırması amacıyla yola çıkan ATD, motosiklet dahil Türkiye'de kayıtlı tüm araç kullanıcılarını temsil ediyor.

    Geçtiğimiz Ocak ayında kuruluşunu tamamlayan, İstanbul Valiliği'nden aldığı onay ile faaliyetine başlayan ATD'nin gerçekleştirmeyi hedeflediği öncelikli konular arasında; Türkiye'de akaryakıt satış fiyatlarının dünya piyasaları ile uyumlaştırılması, uluslararası kabul görmüş akaryakıt tüketici haklarının ülkemizde de uygulanması, tüketicilerin haklarını en etkili şekilde kullanmaları için bilinçlendirme çalışmaları, araçlara zarar veren standart dışı akaryakıtın ülkemizde satışının engellenmesi ve zararın doğması halinde bu zararlarının telafisi konusunda kamu kurumlarınca yürürlüğe konulan uygulamaların tüketicilere duyurulması ve yol gösterilmesi, hijyen kurallarına uygun faaliyet gösteren akaryakıt satış yerlerinin deşifre edilmesi, tüketicilerin çevreye ve doğaya olan duyarlılıklarının artırılması yer alıyor.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Türkiye Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title