Haberler

Akaryakıt Kaçakçılığına Geçit Yok

Türkiye Suriye sınırında kaçakçılıkla amansız mücadele eden güvenlik güçleri, her yolu deneyen akaryakıt kaçakçılarına göz açtırmıyor Hatay'da jandarma ekiplerince bu yılın 6 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 3 milyon 947 bin 290 litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi Operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişi tutuklanırken 2 bin 443 araca işlem yapıldı.

SALİM TAŞ - Güvenlik güçleri sınır bölgesinde yer alan Hatay'da akaryakıt kaçakçılarına adeta göz açtırmıyor.

Hatay'da iki farklı noktada kaçakçılıkla mücadele kapsamında oluşturulan ve 24 saat esasına göre görev yapan ekipler, kentten çıkış yapan araçlarda kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Sınır hatlarında oluşturulan önlemlere ek olarak yürütülen faaliyet kapsamında, araçlarda 12 ulusal marker cihazlarıyla ölçümler yaparak kaçak akaryakıt bulunup bulunmadığına bakılıyor.

Hemen hemen her aracın kontrollerinin yapıldığı Topboğazı mevkisi ile Ovakent Mahallesi girişinde 2 asayiş, 2 trafik, 2 jandarma özel harekat timi ile 2 devriye müdahale aracı görev alıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, mayıs ayı içerisinde başlatılan uygulamayla iki noktada son iki ay içerisinde gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde bin 452 olayda 1 milyon 134 bin 495 litre kaçak akaryakıt ele geçiren ekipler, kaçakçılık olaylarında kullanılan bin 452 araca işlem yaptı.

Kırıkhan Jandarma Komutanlığı'nca müdahale edilen 618 kaçakçılık olayında 540 tır ve kamyon, 6 otobüs ile 72 binek araca işlem yapılırken 636 bin 788 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği ve 31 aracın trafikten men edildiği belirtildi.

Antakya  Jandarma Komutanlığı'nda ise 834 kaçakçılık olayında 732 tır ve kamyon, 37 otobüs ile 65 binek araca işlem yapılırken 636 bin 788 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği ve 89 aracın trafikten alıkonulduğu bildirildi.

Jandarma Komutanlığı tarafından geçen yılın ilk 6 ayında 448 kaçak akaryakıt olayında 680 bin 85 litre akaryakıt ele geçirildiği, 296 araca işlem yapıldığı ve olaylarla ilgili 2 kişinin tutuklandığı belirtilirken bu yılın aynı döneminde ise 2 bin 580 kaçak akaryakıt olayında 3 milyon 947 bin 290 litre akaryakıt ele geçirildiği, 2 bin 443 araca işlem yapıldığı ve operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Bu sonuçlara göre il genelinde geçen yılın ilk 6 ayına göre bu senenin aynı döneminde kaçakçılık olayıyla ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarının 5,8 kat arttığı belirtildi. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Ovakent Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title