Haberler

Akar'dan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, her çocuğun öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkanlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahip olduğunu belirten Akar, tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi için bütün ülkelerin seferber olması gerektiğini kaydetti. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'de çocuk haklarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adım atıldığını anlatan Akar, "Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

Son dönemlerde bölgede yaşanan şiddet ortamında en büyük mağduriyeti çocukların yaşadığına da dikkat çeken Akar, şunları kaydetti:

"Sokaklar bu manada şiddet eylemlerinin konusu haline getiriliyor ve çocuklar orada perişan ediliyor. Ben bu çocukları çocuklarımız olarak görüyorum. Çocuklar sokaklardan çekilmeli ve okumalı. Bizim çocuklarımız yarının Diyarbakır'ına ve bu toplumun geleceğine, hizmet etmeleri lazım. Çok açık söylüyorum, Sur olsun, Silvan, Bismil olsun kanaat önderleri ile muhtarlar, siyasi aktörler ve mahallelerin sakinleri ile bir araya geleceğiz ve bu çocukları sokaklardan kurtaracağız. Çocuklarımız geleceği hakkında herkesi siyasi sorumluluğa davet ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile yaşanan şiddet olaylarından dolayı Sur'da, Silvan'da, Bismil'de ve yurdun çeşitli yerinde hayatını kaybeden çocuklarımıza Allah'tan rahmet, ailelerini sabır diliyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çocuk Hakları Günü Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title