Haberler

Akademisyenlerin "Terör Örgütü Propagandası" Davası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, dört akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davada, savcı, sanıkların tahliyesine karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, kimlik tespitinin yapılmasının ardından sanıklar Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Meral Camcı ve Kıvanç Ersoy sırasıyla savunma yaptı.

Savunmaların ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, dosya kapsamı, mevcut delil durumu, asıl suçun mahiyeti, iddianame anlatımı içeriğiyle sanıkların üzerlerine atılı suçun, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yer bulan "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devlet kurum ve organlarını alenen aşağılamak" kapsamında kalma ihtimallerine göre, dosya hakkında "durma" kararı verilmesini ve yasa gereği sanıkların bu suçtan da yargılanması izni vermesi için dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine karar verilmesini talep etti.

Önce sanıkların tutukluluğun devamını, sonra tahliyesini istedi

Savcı Pehlivan, mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya bir süre ara verdi. Yeniden başlayan duruşmada tekrar söz alan savcı Pehlivan, TCK'nın 301. maddesi kapsamında, davada "durma" kararı verilmesi ihtimali doğrultusunda, dosyanın Adalet Bakanlığı'ndan dönüşünün gecikmesi ihtimaline karşı mağduriyet oluşmaması için sanıkların tahliye edilmelerine karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya bir kez daha ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Muzaffer Kaya Meral Camcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title